Sütőpapírban sült csirkecombok vele sült zöldségekkel Gm&Lm – VIDEÓVAL!

Megint sikerült egy szuper jó kis receptet hoznom, remélem legalább annyira elnyeri a Ti tetszéseteket is mint az enyémet. Nem szoktam sütőzacskót használni, de a pisztrángnál nagyon bejött ez a sütőpapírban sütős módszer, gondoltam kipróbálom a csirkemellnél is és bejött. Nagyon finomak lettek a vele sült zöldségek is, úgyhogy ezt a receptet rendszeresíteni fogom, mert nagyon parktikus és nagyon jó ízeket kapunk, ami a végeredmény illeti. Természetesen -mint ahogy azt már megszokhattátok, ez is egy jól variálható recept, ízlés szerint pakolhatjátok a hús mellé a zöldségeket és akkor nem is húzom tovább az időt, jöjjenek a hozzávalók és az elkészítés.

image-4117a33159859804f78431ef34f24b4455f84345d4ae4d16089bc2744619e970-V

Hozzávalók:

1 kg csirkecomb (én vegyesen készítettem alót, felsőt)

4 db sárgarépa

1 közepes zellergumó

1 nagyobb cukkini

1 nagy fej vöröshagyma

5 gerezd fokhagyma

1-2 ág friss rozmaring

5 dkg vaj

2 ek Civita kukoricaolaj

Ízlés szerint só és frissen őrölt fehérbors

Elkésztés:

A combokat alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, majd egy előmelegített serpenyőben némi zsíradékon elősütöm.

A zellert, a répát, a cukkinit tetszőlegesen nagyobb darabokra vágom, a hagymát és a fokhagymát felszeletelem, sózom, bosrsozom és egy nagy darab sütőpapírra halmozom.

Az elősütött csirkecombokat a zöldséghalmaz tetejére sorakoztatom, sózom, borsozom, hozzáadom az aprított rozmaringot, a felkockázott vajat, majd alaposan beburkolom a sütőpapírral és 190 fokra előmelegített sütőben 35 percet sütöm.

A sütési idő letelte után kinyitom a csomagot és további 15 perc alatt aranybarnára sütöm.

Kínálhatunk hozzá párolt rizst, sültburgonyát, de a vele sült zöldségek is tökéletesn elegendőek.

Jó étvágyat kívánok!

Elkészítési idő: 70 perc

2 hozzászólás

  • Hát én ma megcsináltam. Nem müködik. A sárgarépát a zellerrer még Kell párolni mert kemény maradt. Kb. 2 óra!!! Nagy ize Nincs, minden rágós a húson kivül. Sütöpapir nélkül alufóliával letakarva ajánlom… Elázott a papir, kifojt a lé..STB. Igy ez nem mükszik… 😉 Ennyi idö alatt föleg nem. Hacsak valaki nem szeri a nyers zöldséget…

    • Kedves Zita,
      sajnálom, ha nem jól sikerült az étel….mi gyakran készítjük és még nem volt rá panasz, de köszönjük az észrevételed és reméljük találsz nálunk olyan receptet, ami elnyeri a tetszésed.
      Szép estét kívánunk!

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük