Zabkeksz aszalt gyümölccsel Gm&Lm

Nem vagyok nagy bajnoka a sütikészítésnek. Nagyon ritkán veszem rá magam, hogy készítek valami édeset, de most sikerült „maradandót alkotnom”.

Ami a nagy előnye ennyek a zabkeksznek, hogy egyenesen elronthatatlan. Az, hogy milyen aszalt gyümölccsel készül, ízlés dolga, én most aszalt szilvát használtam és nagyon jól tettem, mert nagyon finom volt.

IMG_20160322_180215

Hozzávalók:

7 ek gm zabpehely

8 dkg jó minőségű gm étcsokoládé

1 ek nádcukor

10 dkg aszalt gyümölcs

1 kicsike tojás

1 csipet só

8 dkg lm vaj

1 tk szódabikarbóna

Elkészítés:

A csokoládét egy éles késsel felaprítom, az aszalt gyümölcsöt szintén felvágom és egy nagy tálban összekeverem az összes hozzávalót.

zölddiónyi nagyságú gombócokat formálok, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem, kilapítgatom és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 10 perc alatt készre sütöm.

Jó nassolást!

Elkészítési idő: 20 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük