Nem vagyok nagy bajnoka a sütikészítésnek. Nagyon ritkán veszem rá magam, hogy készítek valami édeset, de most sikerült “maradandót alkotnom”.
Ami a nagy előnye ennyek a zabkeksznek, hogy egyenesen elronthatatlan. Az, hogy milyen aszalt gyümölccsel készül, ízlés dolga, én most aszalt szilvát használtam és nagyon jól tettem, mert nagyon finom volt.
Hozzávalók:
7 ek gm zabpehely
8 dkg jó minőségű gm étcsokoládé
1 ek nádcukor
10 dkg aszalt gyümölcs
1 kicsike tojás
1 csipet só
8 dkg lm vaj
1 tk szódabikarbóna
Elkészítés:
A csokoládét egy éles késsel felaprítom, az aszalt gyümölcsöt szintén felvágom és egy nagy tálban összekeverem az összes hozzávalót.
zölddiónyi nagyságú gombócokat formálok, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem, kilapítgatom és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 10 perc alatt készre sütöm.
Jó nassolást!
Elkészítési idő: 20 perc