Szendvicskrém GastroHobbi módra Gm&Lm

Sokszor nehezemre esik kitalálni, hogy mi is készüljön reggelire. Természetesen ha rántottáról van szó, szárnyal a fantáziám, de nem lehet – bár tudnék – minden nap tojást reggelizni.

Ma a szendvicskrémre esett a választásom. Először körözöttet szerettem volna készíteni, de bele került még egy kis ez meg az és így picit más lett az ízhatás.

IMG_20160323_072807

Hozzávalók:

25 dkg lm túró

2 szál újhagyma

1 gerezd fokhagyma

1 csemege savanyú uborka

2 ek lm joghurt

2 tk fűszerpaprika

Ízlés szerint só, frissen őrölt bors, őrölt kömény

Tálaláshoz madár saláta és feketeerdei sonka

Elkészítés:

A sonkaszeleteket egy sütőpapírral kibélelt tepsire fektetem és 200 fokra előmelegített sütőben 7 perc alatt roppanósra sütöm.

A túrót villa segítségével egy tálban áttöröm, hozzá adom a joghurtot, az apró kockára vágott savanyú uborkát, az aprított újhagymát, a reszelt fokhagymát, a fűszerpaprikát, sózom, borsozom, megszórom köménnyel, alaposan elkeverem és kész is a csemege.

Egy szelet piritósra vagy valamilyen pékárura salátát halmozok, ráteszem egy szelet pirított sonkát, ráhalmozom a túró krémet, megszórom aprított petrezselyemzöldel és….

…jó étvágyat kívánok!

Elkészítési idő: 10 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük