A tésztasaláták nagy kedvenceim. Szuper jól variálható étel. Főzünk egy kis tésztát, összeaprítunk egy kis ezt, egy kis azt, keverünk egy finom öntetet és kész is a vacsora.
Hozzávalók:
25 dkg Civita száraztészta
1 fej lilahagyma
10 db koktélparadicsom
1 piros kaliforniai paprika
1 sárga kaliforniai paprika
1/4 kígyóuborka
20 dkg fetasajt
6 dkg fekete olivabogyó
Öntet:
80 ml vörösborecet
1 dl Civita natúr kukoricaolaj
1 gerezd reszelt fokhagyma
1 tk barnacukor
3 tk frissen facsart citromlé
2 tk oregánó
Elkészítés:
A tésztát enyhén só, forrásban lévő vízben 10 perc alatt készre főzöm. Amíg a tészta fő az öntet hozzávalóit alaposan összekeverem.
A lilahagymát karikára, a koktélparadicsomot negyedekre, a paprikákat kockára, az uborkát félba, majd szeletekre, az olivabogyót félbe vágom, a fetát összemorzsolom.
Ha a tészta kifőtt, hideg vízzel alaposan leöblítem, majd hozzáadom az aprított zöldségeket, leöntöm az öntettel, összekeverem és frissen őrölt petrezselyemzölddel kínálom.
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítési idő: 15 perc