Snidlinges sültpaprika krémleves Gm&Lm

Könnyed tavaszi levesreceptet hoztam Nektek melyet fogyaszthattok hidegen vagy melegen, mindenhogy nagyon finom. Nagyon egyszerű módját választottam az elkészítésnek, így nyugodtan nekiállhat az is aki még életében nem főzött, mert ezt a levest biztos, hogy el tudja készíteni és nagyon finom lesz.

A tapasztaltabbak ízesítsék kedvük szerint, kisérletezzenek kedvük szerinti fűszerrel, nálunk most ez a natur változat jött be, a snidling üde, friss ízével:

paprikakremleves

Hozzávalók:

3 nagyobb kápia paprika

50 dkg lm joghurt (én a Lidli saját márkás lm joghurtját nagyon szeretem, így jó szívvel ajánlom)

1 fej vöröshagyma

1 ek Civita natur kukoricaolaj (vagy más zsiradék)

4 dl víz

1 kis csokor snidling

Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

A paprikákat megmosom, szárazra törlöm, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem és 200 fokon 25 percet sütöm. Ha kész néhány percre egy tálba teszem, lefedem folpakkal, így könnyebben le tudom húzni a héjját.

A vöröshagymát apró kockára vágom, a zsiradékon üvegesre pirítom, majd hozzá adom a héjjától megfosztott, kockára vágott paprikát, néhányszor átkeverve együtt párolom őket, majd felöntöm a vízzel, a joghurttal, sózom, borsozom, egy botturmix segítségével lepürésítem, majd újra összeforralom és aprított snidlinggel megszorva tálalom.

Kokára vágott pirított sonkával gazdagíthatjuk, illetve ha még selymesebb állagot szeretnénk a levesünknek, elkészítés után egy szűrőn paszírozzuk át.

Jó étvágyat kívánok!

Elkészítési idő: 45 perc

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

További leves receptek, amiket nagyon szeretünk:

Karfiolleves

Zöldborsóleves ropogós baconnel

Pikáns tárkonyos halleves

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük