Régen, mikor még nem voltam túl nagy rajongója a csirkemellnek, a Kijevi csirkemell volt az egyetlen elkészítési módja ezen húsnak, ahogyan szerettem.
Nagyon szeretem ezt a receptet, mert szuper jól lehet variálni. Mindenki készítheti ízlése szerint és szezonálisan nagyszerűen válogathatunk az éppen aktuális zöld fűszerekből vagy épp a szárítottak közül.
Mivel csoda szép a rozmaring bokrom és nekem az egyik kedvenc tavaszi fűszerem a rozmaring, ezért egy percig sem volt kérdés, hogy mivel készül a fűszervaj az év első kijevi csirkéjéhez.
Montanába nagyon megkedveltem ezt a sütőben sütős rántott húst, mert nem kell bajlódni az olajjal, szellőztetni, takarítani. Csak beforgatom a húst, beteszem a sütőbe és nagyszerű illatok terjengenek a konyhába.
Hozzávalók:
1 kg csirkemell filé
20 dkg lm vaj
2 gerezd reszelt fokhagyma
1 ek aprított petrezselyem
1 ek friss, aprított rozmaring
Ízlés szerint só
A panírozáshoz:
Civita kukoricaliszt
tojás
Cornflakes
Elkészítés:
A vajat alaposan elkeverem a fokhagymával, az aprított zöld fűszerekkel, némi sóval, egy folpackba tekerem – hengerformájúra – és amíg előkészítem a húst, beteszem a fagyasztóba, hogy lehűljön.
A csirkemellet ketté vágom és a kerek végénél egy éles késsel, zsebet metszek belőle, figyelve arra, hogy sehol ne lyukadjon ki, így nem fog kifolyni a fűszervaj, majd sózom.
A fűszervajat felkarikázom és megtöltöm vele a felszúrt csirkemelleket, majd mint a rántott húst, kipanírozom.
liszt –> tojás –> durvára őrölt cornflakes
A panírozott húsokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, olajspricnivel picit megspriccelem és 190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöm.
Friss salátával, forrón tálalom.
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítési idő: 45 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
További csirkemell recept amiket nagyon szeretünk:
Zöldséges csirkés egytál VIDEÓVAL
Triplán sajtos csirkemell – VIDEÓVAL