Triplán sajtos tepsis csirkemell Gm – VIDEÓVAL!

A „mindent bele egy tepsibe” receptek nagy kedvenceim. Ez is egy ilyen, nem mondom, hogy diétás, mert elég tartalmas, de az biztos, hogy nagyon finom és nem mindennapi ízélményt biztosít fogyasztóinak. 

Megszokottak szerint a receptet mindenki variálja ízlése és az otthon fellelhető alapanyagok szerint.

image-2071348241ee4fcce6f42020944661d23594ee7a7c8daf809cfc218370540a78-V

Hozzávalók:

2 csirkemell filé

3 sárgarépa

1 kissebb fej brokkoli

3 cékla

2 egész mozzarella

15 dkg krémsajt

25 dkg paradicsompüré

1 fej vöröshagyma

20 dkg koktélparadicsom

10 dkg reszelt sajt

Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

A csirkemellet alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, félbe vágom, hogynégy darab „csepp formát” kapjak, majd a fél csirkemellet lapjában ketté vágom úgy, hogy a köríves részénél némileg egybe maradjon, hogy később majd össze tudjam hajtani, mint a szendvicset.

A csirkemellet sózom, borsozom, majd szétterítem, bekenem paradicsom pürével, krémsajttal, az egyik felére felsorakoztatom a mozzarella szeleteket, majd ráhajtom a tetejét és a másik három hússal is ugyan így járok el.

Egy gáztepsit kibélelek sütőpapírral, szétterítem rajta a zöldségeket, sózom, megspriccelem némi olajjal, ráhelyezem a töltött csirkemelleket, a tetejüket megkenem a maradék paradicsom pürével és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 35 percet sütöm, majd megszórom a reszeltsajttal a húsok tetejét és további 5 percre vissza teszem a sütőbe, hogy szépen megpiruljon. Sütés közben figyeljük a csirkét, mert ahány ház, annyi sütő, így az időpontok nincsennek köbe vésve.

Forrón, friss salátával kínálom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 50 perc

2 hozzászólás

    • Kedves Tibi,
      a krémsajt alatt a „zsírdús friss sajtot értjük” a philadelphiának van ilyen krémsajtja, illetve mi nagyon szeretjük a Lidlben kapható Goldessa márkájú krémsajtot, de arra figyeljetek, hogy ezek a termékek nem laktózmentesek. Amennyiben laktózmentesen táplálkoztok a Züger Bio krémsajtot ajánljuk.
      Szép estét és jó sütés-főzést kívánunk! 😀
      Üdvözlettel,
      Enikő

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük