Nagyon szeretjük a halat. Azon kívül, hogy nagyon egészséges, nagyon egyszerű elkészíteni és nagyon jól fűszerezhető, így nagyon fonom ételeket rittyenthetünk belőle.
Sokan a “szaga” miatt nem szeretik, de a friss, jó minőségű halnak nincs “szaga”….én mindenkit arra bíztatok, kezdjen el barátkozni vele és kerüljön minél többször az asztalra ez a nagyszerű alapanyag.
Most egy nagyon egyszerűen elkészíthető receptet hoztam…. ha munka után, fáradtan haza esünk, akkor is gyorsan, frissen készíthetjük.
Hozzávalók:
2 szép nagy pontyszelet
2 friss rozmaring ág
2 ek aprított petrezselyem
fél citrom
Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors, némi zsiradék a sütéshez
Elkészítés:
A halszeleteket alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm. Egy serpenyőben zsiradékot hevítek és elkezdem sütni a halszeleteket.
A sütési idő kb. felénél sózom, borsozom, hozzá adom a rozmaringot, a petrezselymet, ráfacsarom a citrom levét, bele dobom a citromot is és aranybarnára sütöm.
Ízlés szerint friss salátával, mártogatóssal, tepsis burgonyával kínálom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
További halas recept amiket nagyon szeretünk:
Papírban sült pisztráng