Ha még gondolkoztok, hogy mi kerüljön ma az asztalra akkor itt egy szuper ötlet, hogy mivel varázsoljuk el a siserehadat. Ha éppen nincs alkalom, csak egy szimpla hétköznap reggelt vagy estét szeretnénk feldobni, akkor is remek ötlet egy tálca kis falatka szendvicset készíteni.
Ezt megelőzően mindig csak nyers alapanyagokat használtam sajtkrém/vajkrém készítéséhez, de most pirult egy kis bacon, vele egy kis újhagyma (mert az ugye mindenbe kell) és azt kevertem ki a vajjal…. őszinte leszek, nagyon jól tettem. Eszméletlenül finom lett a végeredmény és már ki is találtam a következő változatot, de addig is itt a mostani receptje…
Hozzávalók:
15 dkg bacon
2 szál újhagyma
20 dkg lm vaj
1 ek aprított petrezselyemzöld
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A bacont apróra vágom és egy serpenyőben ropogósra sütöm, mikor a bacon mar megpirult, hozzá adom a karikára vágott újhagymát és megfonnyasztom, majd leveszem a tűzhelyről és hagyom kihülni.
A szobahőmérsékletű vajat kikeverem a már kihült hagymás baconnel, sózom (vigyázzunk, mert ha a bacon nagyon sós, akor már nem kell hozzá sót adni), borsozom, hozzá adom az aprított petrezselymet, alaposan elkeverem, majd egy folpackra halmozom, feltekerem és hűtőbe teszem. Ha szeretnénk, hogy gyorsan meghüljön és mielőbb tudjuk használni, tegyük be pár percre a mélyhűtőbe.
Apró falatka szendvicseket készítek és friss zöldségekkel kínálom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
KATTINTS további szendvics receptekért:
Tonhalkrém