Ritka alkalmak egyike, de ma reggel valahogy nem kívántam a tojást… volt egy kis maradék eper tegnapról, áfonya, a hűtőben találtam egy túrót, úgyhogy kész is volt a finomság.
Nagyon szeretem ezeket a házilag “kotyvasztott” túrókrémeket, mindig ami éppen van gyümölcs – bár őszibarackkal szeretem a legjobban -, egy kis citrom, kicsi méz és már kész is a csemege.
Az epret leturmixoltam, a túrót egy villa segítségével összetörtem, adtam hozzá egy kis frissen facsart citrom levet, pici mézet, majd a felét beletöltöttem egy pohárba, megcsorgattam mézzel, ráöntöttem az eperpürét, megint túró és jöhet az áfonya!
Készítsétek bármilyen gyümölccsel és adhattok hozzá fahéjat, vagy vaníliát… ízlés szerint variálható és a végeredmény biztos káprázatos!
Szép napot kívánok Mindenkinek!