Paradicsomos-virslis tészta Gm&Lm

Egy igazi menzás recept, amit mindenki szeret. Nem nagy ördöngösség elkészíteni és a siker garantálta. A lényeg, hogy nagyon finom roppanós virslit válasszunk és ízletes, házi paradicsompürével készüljön.

Azon kívül, hogy nagyon finom, nagy előnye, hogy gyorsan elkészül, így egy fárasztó nap után is finom, meleg étel kerülhet az asztalra, röpke 15 perc alatt.

 

image-0.02.01.47389a5ea333a11fbfbc7b50c331d7d946b01afbe40cc74a2d3f08e5051c3861-V-2

 

Hozzávalók:

30 dkg gm száraztészta

1 nagy fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

35 dkg házi paradicsompüré

3 dl tejszín

30 dkg roppanós virsli

Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és friss bazsalikom

 

Elkészítés:

A tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzöm.

Amíg a tészta fő, elkészítjük a szószt és így lesz ez egy 15 perces recept!

A virslit felkarikázom és felforrósított serpenyőben, némi zsiradékon aranybarnára pirítom, majd kiszedem a serpenyőből és félre teszem. A hagymát apró kockára vágom, a visszamaradt zsiradékon üvegesre pirítom, hozzá adom a fokhagymát, de ezzel már nem pirítom sokáig, nehogy megkeseredjen, csak átforgatom és jöhet hozzá a paradicsompüré, a tejszín és az aprított bazsalikom, majd összeforralom, hozzá adom a leszűrt tésztát, átkeverem és az előre megsütött virslivel kínálom.

Jó étvágyat!

 

Elkészítési idő: 15 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

További csirkés tészta recept amiket nagyon szeretünk:

Mexikói csirkés tészta

Chorizós-tejszínes sajtos tészta – VIDEÓVAL

Paradicsomos sonkás penne

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük