Dupla sajtos csirketekercsek Gm&Lm – VIDEÓVAL!

Amikor csirkemellet készítek, mindig igyekszem azon, hogy finom szaftos legyen és száradjon ki. Volt otthon tegnap egy kis csirkemell filé meg krémsajt, bolondítottam még fokhagymával, baconnel és készen is volt a szuper finom vacsora.

Szerencsére ez is egy olyan recept ami röpke 10 percnél nem igényel nagyobb időráfordítást és amíg a piruldában van az étel, lehet pihenni vagy egyéb elfoglaltságainknak hódolni. Egész nyugodtan gazdagíthatjuk szezon zöldségekkel, friss zöld fűszerekkel, ez most egy nagyon alap változat, mivel majdnem kongott a hűtő az ürességtől, de szerencsére vacsi végére a pocak nem maradt üresen, sőt…

 

13720495_1213501098673802_1124291485_o

 

Hozzávalók:

0,5 kg csirkemell filé

12,5 dkg lm krémsajt

2 ek aprított petrezselyemzöld

1 gerezd fokhagyma

10 dk bacon

1 marék friss spenót

Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és reszelt lm sajt

 

Elkészítés:

A csirkemellet felszeletelem, enyhén megklopfolom, sózom, borsozom.

A krémsajtot elkeverem a petrezselyemzölddel, a reszelt fokhagymával, sóval és frissen őrölt fehér borssal. Kiterítek két szelet bacont, ráteszek egy szelet csirkemellet, megkenem a krémsajttal, teszel rá spenótleveleket és feltekerem.

A tekercseket egy tűzálló tálba sorakoztatom és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütöm. Amikor szépen átsültek, megszórom a tetejüket reszelt sajttal és néhány percre vissza dugom a sütőbe, hogy a sajt is megpiruljon.

Ízlés szerint, friss salátával, sült krumplival, burgonyapürével kínálom.

Jó étvágyat kívánok!

 

Elkészítési idő: 50 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

További csirkemell recept amiket nagyon szeretünk:

Mexikói csirkemell – VIDEÓVAL

Cukkinis-baconös csirketekercs – VIDEÓVAL

Caprese csirkemell – VIDEÓVAL

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük