Karamellás-barackos pohárkrém Gm&Lm – VIDEÓVAL!

Manapság nagy népszerűségnek örvendenek a pohárkrémek. Nagyon egyszerű elkészíteni és nagyon finom csemege varázsolható néhány összetevőből.

Ez a szuper recept a Süti nem süti című könyvből ered, pici módosítással készült. Az eredeti receptben banán van, de mivel most szezonja van a baracknak ezért arra gondoltam, hogy erre cserélem, de télen biztosan kipróbálom banánnal is, mert az is remek párosítás a karamellel.

Szerencsére sikerült, nagyon finom gm csokis kekszet találnom, így a sütéssel sem kellett a nagy melegben bíbelődni. Elkészült a karamell, jöhet bele a gyümölcs, a csodálatos bourbon vanília és az elmaradhatatlan fahéj…. mesés ízek, fantasztikus harmóniája, ez az édesség csak és kizárólag nagyszerű lehet!

 

 IMG_9212

 

Hozzávalók:

4 db nektarin

10 dkg gullon gm csokis keksz

11 ek víz

fél rúd bourbon vanília kikapart belseje

15 dkg barna cukor

6 gombóc lm vanília fagyi

Ízlés szerint őrölt fahéj

 

Elkészítés:

A nektarint alaposan megmosom, majd tetszőleges formára szeletelem. 2 ek vizet egy serpenyőbe teszek, hozzáadom a barna cukrot és hagyom felolvadni. (Ne kevergessük, amíg nem olvad fel teljesen!) Ha felolvadt a cukor és aranybarnára pirult, kanalanként jöhet hozzá a víz, majd mehet bele a felaprított nektarin, a vanília kikapart belseje, a fahéj, összeforralom és hagyom kihűlni.

A kekszet egy zacskóba teszem és apróra töröm. Ha kihűlt a karamellás nektarinos szósz, jöhet a tálalás.

Egy fagyis pohár aljára kekszet szórok, majd teszek rá néhány kanállal a karamellás gyümölcsből, jöhet rá a fagyi, a tetejét megcsorgatom karamellszósszal és ízlés szerint kekszdarabokkal, egész fahéjrúddal, őrölt fahéjjal megszórva kínálom.

 

IMG_9210

 

Jó nassolást!

 

Elkészítési idő: 20 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

További desszert receptek amiket nagyon szeretünk:

Minifánkok – VIDEÓVAL

Keksztekercs

Mézes sültbanán