Őszibarackos csirkecombok sajttal sütve Gm&Lm – VIDEÓVAL!

Amikor ezt az ételt készítem mindig eszembe jut, mikor a nagyi a sült húshoz elő vette a saját maga által készített barackbefőttet… mindannyiunkat le tudok kenyerezni vele… imádtuk és imádjuk a mai napig. Manapság már nem csinál nyaranta olyan óriási befőzéseket mint régen, ezért az a néhány üveg csemege amit eltesz télire igazi kincsnek számít.

Mindig azt mondom, hogy nem szeretem a húsokat gyümölccsel kombinálva, aztán most rájöttem, hogy ez valójában mekkora hülyeség. A menzán az egyik nagy kedvencem volt a krumplipüré azzal a száraz lapos hússal és meggyszósszal, az aszalt szilvával töltött csirkemellél rajongok, ezek a barackos csirkecombok pedig… egyszerűen fenomenálisak.

Az egyik legegyszerűbben elkészíthető étel és a végeredmény egy fenséges étel, ami gyorsan a fogyasztó szívébe lopja magát. Legfinomabb friss barackkal, de jól lecsepegtetett befőttel is készíthető.

 

IMG_20160703_180255

 

Hozzávalók:

50 dkg felső csirkecomb filé

3 érett őszibarack

1 nagy lm mozzarella

Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és némi olívaolaj a sütéshez

 

Elkészítés:

A csirkecombokat enyhén megklopfolom és egy serpenyőben, amit később a sütőbe is be tudok tenni, előre felforrósított olajon mindkét oldalát aranybarnára sütöm. Ennél az ételnél és már csak akkor szoktam sózni, borsozni, amikor már megsült a hús, majd jöhetnek rá a tetszőleges formára vágott barackok, tetejére a felszeletelt mozzarella és 180 fokra előmelegített sütőben, grill fokozaton készre sütöm.

Sokan készítik ezt az ételt úgy, hogy a nyers húsra teszik a barackot és a sajtot, de én ebben a formában jobban szeretem, mert a hús finom pirultra sül, a barack nem lesz löttyedt a sajt pedig nem folyik szanaszét.

Frissen, párolt rizzsel kínálom.

Jó étvágyat kívánok!

 

Elkészítési idő: 30 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

További csirkecomb receptek, amiket nagyon szeretünk:

Édes-csípős csirkecombok – VIDEÓVAL!

Sütőzacskóban sült csirkecombok – VIDEÓVAL!

Szezámos csirkefalatok – VIDEÓVAL!

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük