Őszibarack fagyi házilag Gm – VIDEÓVAL!

A fagylaltgép az, ami nekem soha nem lesz… legalábbis ameddig ilyen kicsi a konyhám, addig biztosan nem. Nagyon sok helyet foglal és biztosan nem használnám ki… aztán meg ki tudja, lehet elkap a gépszíj, veszel egyet és minden nap fagyit készítek… nah de addig is, hoztam Nektek egy szuper egyszerű fagyi receptet, amit egy kézi mixer segítségével is nagyon finomra el tudtok készíteni.

Ízlés szerint, bármilyen gyümölccsel készíthető, ízesíthető. Én cukrot sosem teszek bele, mert nem szeretem, de ha valaki úgy szereti azt is nyugodtan használhat, vagy egy kis mézet, azzal még finomabb.

 

IMG_20160702_111848

 

Hozzávalók:

4 közepes méretű őszibarack 

25 dkg mascarpone sajt

1 ek frissen facsart citromlé

2 ek aprított friss menta

 

Elkészítés:

Az őszibarackot meghámozom, eltávolítom a magját és turmixban pürésítem. Az összetevőket tálba teszem és kézi mixerrel, lassú fokozaton elkezdem keverni, majd nagyobb fokozatra váltok. A turbó fokozatokat hagyjuk ki, mert ha gyorsan keverjük, betúrósodik.

Amikor a masszát alaposan kikevertem, tálba öntöm és mehet a fagyasztóba. A hűtési idő függ attól, milyen edénybe és milyen vastagon öntjük. Negyed óránként kiveszem és átkeverem majd mehet vissza a fagyasztó. ha már finom hideg és krémes állagú, gyümölcsökkel fagylaltkehelybe, vagy gm tölcsérben kínálom. 

Jó nassolást kívánok!

 

Elkészítési idő: 10 perc + hűtés

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

További hűsítő turmixreceptek, amiket nagyon szeretünk:

Áfonyás banán turmix

Kávés banán blast – VIDEÓVAL

Gyümölcsjoghurt házilag

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük