Padlizsánkrém Gm&Lm

Nagyon szeretem a padlizsánkrémet, az egyik legkedvesebb kencém amit a kenyérre lehet kenni, de fantasztikus kiegészítője frissensülteknek is… mivel kaptunk otthonról frissen szedett, vegyszermentes hazai padlizsánt, ezért muszáj volt azonnal elkészítem.

Tudom, számtalan recept létezik, mindenkinek a sajátja az „eredeti”… én nem tudom és nem is posztom megítélni melyik az „eredeti” recept, egy biztos, nekem ez a kedvenc elkészítési formám… amit imádok.

Azzal is tisztában vagyok, hogy sokan hidegrázást kapnak attól, hogy majonézt tegyünk bele, de én ezt is nagyon szeretem, úgyhogy mindenki készítse ízlése szerint és jöjjön az én receptem, hátha valaki ehhez is kedvet kap!

 

IMG_20160717_153852

 

Hozzávalók:

5 kissebb méretű, zsenge padlizsán

1 gerezd fokhgyma

1 kis fej lilahagyma

1 ek aprított friss petrezselyemzöld

2 ek majonéz (házi vagy univer)

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

 

Elkészítés:

A padlizsánokat alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm.

 

IMG_20160717_152902

 

Hosszában felbevágom és lapjával lefele, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatom. 220 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 45 perc alatt készre sütöm.

 

IMG_20160717_154643

 

Ha a padlizsánok megsültek, kiveszem a sütőből és hagyom kihűlni. Ha kihültek, egy kanál segítségével , tálba kaparom a belsejüket, majd villával alaposan összetöröm. A lilahagymát apró kockára vágom, a fokhagymát lereszelem, a petrezselymet felaprítom. 

 

IMG_20160717_153510

 

Az összetevőket a majonézzel és a padlizsánpéppel együtt alaposan elkeverem, sózom, borsozom, ismét átkeverem és néhány órára hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek.

 

IMG_20160717_154006

 

Jó étvágyat kívánok!

 

Elkészítési idő: 55 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

További kenyérre való „kence”  receptek, amiket nagyon szeretünk:

Házi vajkrém – VIDEÓVAL!

Gombás pirítós – VIDEÓVAL!

Szendvicskrém GastroHobbi módra

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük