A rendszeres olvasók tudják, hogy ritka alkalmak közé tartozik, amikor süteményt készítek, de tegnap esküvőn voltunk és nagyon megkívántam a tortát ezért elővettem a legkisebb tortaformát, mert ugye egyikőnk sem túl édesszájú és készítettem egy finom tortácskát.
Mikor boltban voltam, még nem készültem ilyen merényletre ezért abból készült ami itthon volt, de talán jó is így, hogy csak úgy spontán készült, mert nem volt időm túlgondolni. Ami előnye a sütinek, hogy teljesen lisztmentesen készült, szimplán kókuszreszelékkel, ami nagyon különleges állagot és ízt kölcsönöz a sütikénknek. Alapvetően nem vagyok túl nagy rajongója a kókusznak, de ebben a formában nagyon ízlett, így jó szívvel ajánlom Nektek is kipróbálásra. A tészta egy hab könnyű és szuper finom.
Hozzávalók:
3 tojás
3 ek barna cukor
4 ek kókuszreszelék
2 tk gm sütőpor
2 tk vaníliás cukor
csipet só
A töltelékhez:
3 ek lm joghurt
25 dkg lm túró
1 citrom reszelt héja és frissen facsart leve
A díszítéshez:
citrom karikák és tetszés szerint szezon gyümölcs
Elkészítés:
A tojások sárgáját elválasztom a fehérjétől és külön-külön tálba teszem. A sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverem,
majd hozzá adom a sütőporral elkevert kókuszreszeléket és összekavarom.
A tojásfehérjét kemény habbá verem és két részletben a kókuszos tojássárgájába forgatom, de csak óvatosan, hogy ne törjön össze a hab,
aztán egy sütőpapírral kibélelt, kicsi tortaformába öntöm
és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton kb. 25 perc alatt készre sütöm. Ahhoz, hogy meggyőződjünk róla, hogy átsült végeztünk tűpróbát.
Ha megsült, hagyjuk a formában teljesen kihűlni és csak ezután húzzuk le a sütőpapírt, így szépen le tudjuk szedni anélkül, hogy ráragadna.
A töltelékhez a túrót alaposan keverjük el a citromlével, a joghurttal és a reszelt citromhéjjal. Én a töltelékbe már nem teszek cukrot, mert szerintem a krém fanyarsága tökéletes az édesebb tésztával, de ha valaki úgy szereti, édesítheti a krémet is.
Mikor a tészta teljesen kihűlt, lehúzom a sütőpapírt, kettévágom, a krémet ketté osztom, az egyik részét rákenem a torta aljára,
majd ráteszem a tetejét és arra kenem a maszlag másik felét.
Miután szépen eloszlatom a krémet, a tetejét tetszés szerint gyümölccsel díszítem.
Jó nassolást kívánok!
Elkészítési idő: 35 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
További desszert receptek amiket nagyon szeretünk: