fbpx

Citromos túrótorta Gm&Lm

A rendszeres olvasók tudják, hogy ritka alkalmak közé tartozik, amikor süteményt készítek, de tegnap esküvőn voltunk és nagyon megkívántam a tortát ezért elővettem a legkisebb tortaformát, mert ugye egyikőnk sem túl édesszájú és készítettem egy finom tortácskát.

Mikor boltban voltam, még nem készültem ilyen merényletre ezért abból készült ami itthon volt, de talán jó is így, hogy csak úgy spontán készült, mert nem volt időm túlgondolni. Ami előnye a sütinek, hogy teljesen lisztmentesen készült, szimplán kókuszreszelékkel, ami nagyon különleges állagot és ízt kölcsönöz a sütikénknek. Alapvetően nem vagyok túl nagy rajongója a kókusznak, de ebben a formában nagyon ízlett, így jó szívvel ajánlom Nektek is kipróbálásra. A tészta egy hab könnyű és szuper finom.

 

IMG_20160806_141130

 

Hozzávalók:

3 tojás

3 ek barna cukor

4 ek kókuszreszelék

2 tk gm sütőpor

2 tk vaníliás cukor

csipet só

 

A töltelékhez:

3 ek lm joghurt

25 dkg lm túró

1 citrom reszelt héja és frissen facsart leve

 

A díszítéshez:

citrom karikák és tetszés szerint szezon gyümölcs

 

Elkészítés:

A tojások sárgáját elválasztom a fehérjétől és külön-külön tálba teszem. A sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverem, 

 

IMG_20160806_142633

 

majd hozzá adom a sütőporral elkevert kókuszreszeléket és összekavarom.

 

IMG_20160806_142911

 

A tojásfehérjét kemény habbá verem és két részletben a kókuszos tojássárgájába forgatom, de csak óvatosan, hogy ne törjön össze a hab,

 

IMG_20160806_143453

 

aztán egy sütőpapírral kibélelt, kicsi tortaformába öntöm

 

IMG_20160806_143632

 

és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton kb. 25 perc alatt készre sütöm. Ahhoz, hogy meggyőződjünk róla, hogy átsült végeztünk tűpróbát.

 

IMG_20160806_144155

 

Ha megsült, hagyjuk a formában teljesen kihűlni és csak ezután húzzuk le a sütőpapírt, így szépen le tudjuk szedni anélkül, hogy ráragadna.

 

A töltelékhez a túrót alaposan keverjük el a citromlével, a joghurttal és a reszelt citromhéjjal. Én a töltelékbe már nem teszek cukrot, mert szerintem a krém fanyarsága tökéletes az édesebb tésztával, de ha valaki úgy szereti, édesítheti a krémet is.

 

IMG_20160806_144650

 

Mikor a tészta teljesen kihűlt, lehúzom a sütőpapírt, kettévágom, a krémet ketté osztom, az egyik részét rákenem a torta aljára,

 

IMG_20160806_144936

 

majd ráteszem a tetejét és arra kenem a maszlag másik felét.

 

IMG_20160806_145114

 

Miután szépen eloszlatom a krémet, a tetejét tetszés szerint gyümölccsel díszítem.

 

IMG_20160806_145454

 

Jó nassolást kívánok!

 

Elkészítési idő: 35 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

További desszert receptek amiket nagyon szeretünk:

Minifánkok – VIDEÓVAL

Keksztekercs

Mézes sültbanán

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elindult az előrendelés!

Az Egyserpenyős ételek című könyv azért készült, hogy megkönnyítse a dolgotokat a rohanó hétköznapokban. Rendeld elő most, kedvezménnyel!