Sokszor nehéz kitalálni, hogy mi készüljön reggelire… tudva levő, hogy én képes lennék minden reggel rántottát enni, de azért a változatosságra oda kell figyelni, így sokat agyalok, mi is kerüljön napindítónak a tányérra.
A hétköznapok reggelijeinél fontos, hogy gyorsan kész legyen, mert – sajnos – nem vagyok egy korán kelő típus, így mindig szaladás a vége a reggeli készülődésnek, ezért előszeretettel használom a max. 10 perces recepteket… gyorsan aprít, kever, kavar és már kész is… számomra ez a tökéletes reggeli recept, de megnyugtat a tudat, hogy ezzel nem vagyok egyedül ezen a nagy Világon…
Mivel egy doboz túró, már majd egy hete árválkodik a hűtőben, úgy voltam vele gyorsan elkészítem és akkor mára meg is van oldva a csemege… ha túró akkor körözött vagy ezer más, de most az előbbi volt soros, így ezt a receptet hoztam Nektek.
Hozzávalók:
25 dkg lm túró
5 ek lm natúr joghurt
2 szál újhagyma
1 tk lm puha vaj
3 ek aprított petrezselymezöld
Ízlés szerint őrölt pirospaprika, őrölt kömény, só és bors
Elkészítés:
A túrót a vajjal villával összetöröm, majd hozzáadom a fűszereket, a karikára vágott újhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, ezekkel is alaposan összekeverem és már mehet is a kenyérre.
A legjobb, ha előre elkészítjük és néhány órát hűtőben pihentetjük, mert úgy nagyon jól összeérnek az ízek, de nekem még sosem sikerült, mert általában hirtelen elhatározásból születik nálunk a körözött és azonnal el is fogy.
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítési idő: 10 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
További kenyérre való “kence” receptek, amiket nagyon szeretünk: