A tojás nálunk reggelire alapvető alapanyag. Sülve, főve, mindenhogy szeretjük. Ma reggel viszont úgy voltam vele, hogy lecseréljük a rántottát kicsit és mondjuk nem is volt otthon csak két tojás, szóval vészhelyzet volt, így maradt a tojáskrém.
A szokásos receptet viszont megbolondítottam egy kis tormával, így már rögtön pikánsabb volt a dolog. Nem gondolom, hogy feltaláltam azt a bizonyos viaszt, de nagyon finom lett ez a krém, ezért jó szívvel ajánlom mindenkinek. Nagyon egyszerű elkészíteni és legyen az reggeli, vacsora, vagy egy jó kis előétel, biztos sikerünk lesz.
Hozzávalók:
2 kemény főt tojás (a víz forrásától számított 10 percet főzöm a tojásokat)
1 ek majonéz
1 tk magos dijoni mustár
1 tk krémes dijoni mustár
2 tk csemege reszelt torma (aki szereti használhat erőset)
2 ek aprított petrezselyemzöld
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A tojást villával apróra töröm, hozzáadom a a majonézt, a mustárokat, a tormát, a fűszereket,
alaposan elkeverem, majd mehet bele a petrezselyemzöld,
azzal is összekeverem és pirítóssal, ízlés szerint szalámival, friss zöldségekkel kínálom. Aki szereti, nyugodtan össze is turmixolhatja, de én ezt a darabosabb változatot sokkal jobban szeretem.
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítési idő: 5 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
További kenyérre való “kence” receptek, amiket nagyon szeretünk: