Allianz Blogverseny 2016 – Sajtos-baconos csirkemell hajócskák Gm&Lm – VIDEÓVAL!

Amióta, 2014-ben útjára indult a blog, szeretném megméretettetni egy páylázaton. Várom, lesem, hogy esetleg kiírják a GoldenBlog pályázatot vagy talán hasonlót és tudjak nevezni. A napokban találtam rá az Allianz által hírdetett blogger páylázatra, így gondoltam, itt az én időm és neveztem is rögtön, természetesen Gasztro kategóriában.

Tudom, hogy a GastroHobbi nem kimondottan az a tipikus blog, mert nem vagyok a szavak embere, sokszor azt a néhány mondoatot is, amit a cikk elejére írok, nagyon nehéz bepötyögnöm, de azt gondolom, hogy a receptjeim a maguk #egyszerűenfinomatgm mondanivalójukkal, sok embert buzdítanak arra, hogy egy-egy nehéz és fárasztó nap után, mégis beálljanak a konyhába és összedobjanak valami „házit”.

A számtalan levél, visszajelzés, megkeresés, nap mint nap megerősít abban, hogy jó az amit csinálok, így remélem, hogy a GastroHobbi, mint eszme és mint életérzés, méltán sorakozik az Allianz által hírdetett pályázatára nevezett bologok között…

… és akkor jöjjön egy igazi #egyszerűenfinomatgm recept, természetesen GastroHobbi módra a http://www.allianzblogverseny.hu/ alkalmából.

Ha csirkemellet kíván a párom, akkor igyekszem úgy készíteni, hogy én is szívesen fogyasszam. Mivel már régen volt töltött csirkemell, ezért most erre esett a választásom. A hűtő majnem kongott az ürességtől, boltba meg semmi kedvem nem volt menni, így nem volt kérdés, mivel készül… ami volt otthon…de, hogy őszinte legyek, olyan finomra sikeredett, hogy ez pont így volt jó, így lett tökéletes.

Ezek a töltött csirkemellek, mindig jól sikerülnek és nagy népszerűségnek örvendenek, ezért jó szívvel ajánlom Mindenkinek, mint ahogyan azt is, hogy ha a csirkemellet sertés karajra cseréljük, akkor is hasonló sikerekre készülhetünk!

 

image-0-02-01-9341855b696618c911031257f70d6cc2a7653f215a0625d5ce368edd04f82fe0-V

 

Hozzávalók:

3 db fél csirkemell

10 dkg bacon

2 kis fej lila hagyma

12 dkg lm krémsajt – nem sajtkrém! –

1 csokor petrezselyemzöld

5 dkg reszelt lm sajt

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

 

Elkészítés:

A bacont felaprítom, zsírjára sütöm, majd hozzá adom a felkarikázott lila hagymát és üvegesre pirítom.

Ha a hagyma is megpirult, leveszem a tűzhelyről és hagyom kicsit kihülni, majd hozzá keverem a krémsajtot, megszórom az aprított petrezselymezölddel, sózom, borsozom és alaposan elkeverem. A lényeg, hogy ne legyen forró, amikor a sajtkrémet hozzá adom, hogy ne legyen folyós az állaga.

A csirkemellet alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm és egy éles késsel az oldalába zsebet vágok. Sózom, tűzálló tálba teszem és megtöltöm a sajtos, baconos krémmel.

180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 30 percet sütöm, majd megszórom a hajócskák tetejét a reszelt sajttal és vissza dugom a sütőbe, hogy a sajt is szépen megpiruljon (kb. 10 perc).

Ízlés szerint friss salátával, párolt rizzsel kínálom.

Jó étvágyat kavánok!

 

Elkészítési idő: 50 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

További csirkemell recept amiket nagyon szeretünk:

Mexikói csirkemell – VIDEÓVAL

Cukkinis-baconös csirketekercs – VIDEÓVAL

Caprese csirkemell – VIDEÓVAL

 

5 hozzászólás

  • Nyolczas Ildikó

    A recepthez még írnék egy pici cukrot,mert mint tudjuk,minden sós ételhez kell egy pici cukor,és minden édeshez egy pici só.
    Ez íratlan ősi szabály.
    Így tökéletesen finom lesz ez az étel is.
    🙂

    • Kedves Melánia,
      tejföllel és natur joghurttal is készítettem már… kérdés, hogy mi az oka a helyettesítésnek!? 😀

  • Sziasztok,

    Sima villany sütöben ,amiben nincs légkeverés ,ott meddig sütöm ?
    Foliával érdemes betakarni ?

    Választ köszike 🙂

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük