Nem hiszem, hogy bárkinek receptre lenne szüksége, hogy elkészítse ezt a reggelit, inkább csak “kedvhozónak” pötyögök, hogy igenis, be lehet vezetni a zöldségeket a hétköznapi étkezésekbe és itt nem csak a szokásos paradicsomra, paprikára, uborkára gondolok.
Nagyon fontos, hogy rendszeresen, minél több zöldséget fogyasszunk, én is erre törekszem a hétköznapokban, mint ahogy arra is, hogy a zöldségek, amiket a tányérra teszek, ne legyenek szétfőve, minél több vitamin és ásványi anyag tartalmuk legyen.
A mai reggeli tökéletes példája, hogy a brokkoli, tökéletesen elfér a rántotta mellett és nagyszerű kiegészítője. Jó ideje nem eszem már szinte semmihez kenyeret. Igyekszem a kényér fogyasztását zöldségekkel kiváltani.
Ma reggel a változatosság kedvéért pároltam egy kis brokkolit kukoricaolajon, pici himalájai sóval, csak pár perc alatt, hogy finom roppnós maradjon, majd tányérra szedtem, megpirítottam néhány szelet bacont – mert zöldség ide vagy oda, ez nem maradhat ki, ha rántotta készül -, ezt is a brokkoli mellé szedtem, majd a visszamaradt zsiradékon néhány tojásból rántottát készítettem.
Ha a rántotta elkészült, mehet mellé vissza a brokkoli, a bacon szeletkék, megszórom apró kockára vágott lila hagymával, néhány karika paradicsom és a végén megszórom aprított petrezselymezölddel.
A végeredmény egy szemet is gyönyörködtető, mesés reggeli… ilyen napindítás, után már csak tökéletes lehet a nap.
Jó étvágyat kívánok Mindenkinek!
Elkészítési idő: 10 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
További reggeli recept amiket nagyon szeretünk:
Baconön sült tükörtojásos szendvics
Házi vajkrém – VIDEÓVAL