A hétvége bővelkedett az ünnepi alkalmakban, így ment a nagyüzemi sütögetés. Mindenek felett volt egy olyan esemény, ami személy szerint nagyon nagy örömömre szolgált, így most megragadnám az alkalmat és szeretném megköszönni Mindenkinek, aki ennek az álomnak a megvalósulásában részt vett…
Anno, mikor a blog elindult, még álmodni sem mertem róla, hogy egyszer ilyen fordulóponthoz érünk… én még emlékszem arra, hogy hogyan örültünk az első 1.000 liknak a facebookon és a következő álomhatárra, az 5.000.-re… tovább nem is gondoltuk, mert akkor még az is lehetetlennek tűnt… és most… le sem merem írni, hétvégén csatlakozott hozzánk közösségünk 100.000-ik tagja is a GastroHobbi facebook oldalán.
Ez számomra egy soha nem várt, valóra vált álom. Eszméletlen érzés látni azt, hogy napról-napra hányan olvassátok a receptjeimet, látni a visszajelzéseket, hogy sokan akik ezidáig nem főztek, a videóink hatására, mára már rendszeresen készítenek otthon ebédet, vacsorát… ez számomra több mint boldogság és őszintén azt érzem, hogy ezért megéri…
Igyekszem ez után is jó szolgálatot tenni, sok-sok #egyszerűenfinomgm receptet hozni és köszönöm a számtalan visszajelzést, a sok sok kommentet, fényképet, a kedves szavakat és köszönöm hogy a GastroHobbi, mint életérzés ilyen sok helyre eljut…
… és akkor jöjjön egy igazi #egyszerűenfinomatgm recept az ünnep alkalmából, amit Mindenki nagyon egyszerűen el tud készíteni!
Hozzávalók:
A tésztához:
7 tojás
6 ek barna cukor
10 ek kókuszreszelék
4 tk gm sütőpor
4 tk vaníliás cukor
csipet só
A töltelékhez:
6 ek lm joghurt
50 dkg lm túró
2 szép nagy sárga húsú őszibarack
1 citrom reszelt héja és 2 citrom frissen facsart leve
A díszítéshez:
citrom karikák és tetszés szerint szezon gyümölcs
Elkészítés:
A tojások sárgáját elválasztom a fehérjétől és külön-külön tálba teszem. A sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverem, majd hozzá adom a sütőporral elkevert kókuszreszeléket és összekavarom.
A tojásfehérjét kemény habbá verem és két részletben a kókuszos tojássárgájába forgatom, de csak óvatosan, hogy ne törjön össze a hab, aztán egy sütőpapírral kibélelt, tortaformába öntöm és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton kb. 30 perc alatt készre sütöm. Ahhoz, hogy meggyőződjünk róla, hogy átsült végeztünk tűpróbát. Ha megsült, hagyjuk a formában teljesen kihűlni és csak ezután húzzuk le a sütőpapírt, így szépen le tudjuk szedni anélkül, hogy ráragadna.
Az őszibarackot meghámozom, majd felszeletelem és villával pépesre töröm. A töltelékhez a túrót alaposan keverjük el a citromlével, a joghurttal, a barackvelővel és a reszelt citromhéjjal. Én a töltelékbe már nem teszek cukrot, mert szerintem a krém fanyarsága tökéletes az édesebb tésztával, de ha valaki úgy szereti, édesítheti a krémet is.
Mikor a tészta teljesen kihűlt, lehúzom a sütőpapírt, kettévágom, a krémet ketté osztom, az egyik részét rákenem a torta aljára, majd ráteszem a tetejét és arra kenem a maszlag másik felét. Miután szépen eloszlatom a krémet, a tetejét tetszés szerint gyümölccsel díszítem.
Jó nassolást kívánok!
Elkészítési idő: 45 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
További desszert receptek amiket nagyon szeretünk: