Lusta hétköznapok roston csirkemelle Gm&Lm

Ismét recept mentes recept… annyira egyszerű, hogy leírás se kell hozzá, inkább csak egy kis ajánlás, hogy kedvet kapjatok az elkészítéséhez.

Amikor nincs kedved főzni és mégis ennél valami finomat, vagy inkább – ami esetemben fennáll – szeretnél a párod kedvére tenni és a fáradtság ellenére is finom vacsorát rittyenteni, nah olyankor jön ez az étel. Végy egy csirkemell filét, vágd ketté, majd vágj belőle szeleteket, amit enyhén klopfolj meg, sózd és borsozd, majd tedd oda a grillserpenyőt a tűzhelyre és piríts alá….

Kicsit ábrándozhatsz amíg a serpenyő felmelegszik, aztán álmaidból feleszmélve, spricceld meg kevés olajjal a serpenyőt, ha kellően forró tedd bele a csirkemell szeleteket, mindkét oldalát hirtelen pirítsd meg (oldalanként néhány perc), de ne süsd halálra, ne száradjon ki.

Amíg sül a csirkemell, szeletelj fel paradicsomot, egy lm mozzarellát, tépkedj néhány bazsalikom levelet és ha a pipimell elkészült, még forrón pakold meg ezekkel az ékességekkel.

A forró hús hatására, a sajt enyhén megolvad, a bazsalikom pikantériája előbújik, a paradicsom csodás íze felszabadul és nincs is más dolgod mint feltálalni… nem feltétlenül kell hozzá köret, de ha mégis ragaszkodsz hozzá és még energiád is van készíts hozzá párolt rizst, kölest vagy quinoát.

Ilyen egy fergeteges vacsora receptje, amikor a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad. Vacsora is van, finom is, de Te sem töltöttél 15 percnél többet a konyhában…feltéve, ha nem Te mosogatsz!

Jó étvágyat kívánok!

 

IMG_20160908_134339

 

Elkészítési idő: 15 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

További csirkemell recept amiket nagyon szeretünk:

Mexikói csirkemell – VIDEÓVAL

Cukkinis-baconös csirketekercs – VIDEÓVAL

Caprese csirkemell – VIDEÓVAL

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük