Ha szeretnél egy hétköznap estét igazán ünnepivé varázsolni, akkor ez a recept tuti befutó… jó-jó, tudjuk elfogult vagyok, mert én imádom a kacsát, de szerintem nem egy rossz húsféle, így ha jól van elkészítve, sokak kedvencévé válhat.
Többek között, nálam kimondottan pozitív, hogy a kacsamellet nagyon egyszerű elkészíteni és nem kell órákat állni a konyhába, ha egy pompás ételt szeretnénk az asztalra varázsolni.
Tegnap szerettem volna valami nagyon finomat vacsorázni, elkápráztatni saját magam, így vettem két kacsamellet, egy nagy marék áfonyát, egy kis vörösbort és már meg is volt a garancia a szuper estéhez… és akkor jöjjön a recept.
Hozzávalók:
2 kacsamell filé
1 kis fej lila hagyma
1 nagy marék áfonya
2 dl száraz vörösbor
1 ek gm kukoricakeményítő
0,5 dl víz
Ízlés szerint só
Elkészítés:
A mellet alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm. A bőrét beirdalom vigyázva, hogy a húsba ne vágjak bele, majd egy előre felhevített vas serpenyőbe teszem, először a bőrös oldalával lefele, így szépen kisül a zsírja és nem igényel hozzá adott zsiradékot.
Amikor a bőre már szépen megpirult, megfordítom, rádobom a felkarikázott lila hagymát és néhány perc alatt a másik oldalát is megsütöm.
Ha a hús megsült, hozzáadom a megmosott áfonyát, felöntöm a borral és 10-15 perc alatt készre párolom.
Amikor a hús elkészült, kiveszem a serpenyőből és a hideg vízzel elkevert keményítőt, hozzáadom az áfonyás-boros szószhoz, összeforralom és kész is.
A mellet felszeletelem, megsózom és tetszőleges körettel, az áfonyás szósszal meglocsolva, forrón kínálom.
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítési idő: 30 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
További kacsa receptek, amiket nagyon szeretünk:
Kacsamell káposzta ágyon sütve
Rozmaringos kacsacomb