Paprikás harcsa Gm&Lm

Tegnap délután, bevásárlás közben, nagyon megkívántam a halat, de mivel nagyon szép paprikákat kaptunk otthonról, eredetileg egy szép színes lecsót terveztem…, hogy a kecske is jól lakjon, meg a káposzta is megmaradjon, vettem egy szép szelet afrikai harcsát, egy nagy csokor kaprot, egy doboz laktózmentes tejfölt és készítettem egy nagyon finom paprikás harcsát.

Azon kívül, hogy nagyon finom lett a vacsora, nagy előnye a receptnek, hogy nagyon egyszerű elkészíteni, nem kell órákat állni a konyhában és mivel különböző színű paprikákból készült, még nagyon szép is lett.

Az igazi nokedlival lett volna, de nem volt otthon sem liszt, sem tojás, így maradt a szarvacska tészta…mondanom sem kell, ez is nagyszerűen kiegészítette az ételt.

 

fullsizerender-8

 

Hozzávalók:

40 dkg afrikai harcsa filé

2 ek magyaros kukorica olaj

1 nagy fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 paradicsom

3 paprika (én vegyesen használtam pirosat, sárgát, zöldet és néhány karika csípőset)

1 csomag kapor

4 ek lm tejföl

2 ek fűszerpaprika

3 tk gm kukoricakeményítő 

Ízlés szerint só

 

Elkészítés:

A harcsát nagyobb darabokra vágom, besózom, majd a felhevített kukoricaolajon aranybarnára pirítom.

 

fullsizerender-2

 

Ha a hús szépen átsült tányérra szedem és a vissza maradt zsiradékon (ha nagyon elsült akkor adok még hozzá egy kis kukorica olajat), üvegesre pirítom az apró kockára vágott vöröshagymát,

 

fullsizerender-3

 

majd hozzá adom a felkockázott paprikákat, megdinsztelem, mehet bele a felkockázott paradicsom, az aprított fokhagyma,  néhányszor átforgatom (nem hagyom sokáig pirulni, hogy ne keseredjen meg a fokhagyma),

 

fullsizerender-4

 

hozzá adom a fűszerpaprikát, sózom és felöntöm annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje a zöldségeket, beleszórom  az aprított kaprot és

 

fullsizerender-5

 

fedő alatt, 5 perc alatt össze forralom, majd takarék lángra veszem, hozzá adom a tejfölt, szép simára keverem és folyamatos kevergetés mellett újra forralom.

 

fullsizerender-7

 

Az elősütött harcsaszeleteket, a paprikás szósszal meglocsolva, frissen főtt gm tésztával kínálom.

Jó étvágyat kívánok!

 

Elkészítési idő: 25 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

További hal recept amiket nagyon szeretünk:

Pisztráng roston

Tavaszi pontyszeletek – VIDEÓVAL!

Pisztrángfilé ropogós bundában

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük