Provencei csirkemell gorgonzolával sütve Gm

Nem egy nagy talány ez az étel, de annál finomabb. Valójában nem is receptnek szánom, inkább csak egy ötlet adó, azokra az időkre, amikor végképpen nincs ötleted, hogy mi legyen az ebéd vagy a vacsora, túl sok időt nem is szeretnél a konyhában tölteni, de mégis ennél valami finomat.

 

img_4831

 

Szükségünk lesz hozzá csirkemellre, amit szépen felszelünk, némi provencei fűszerkeverékre, egy kis kék sajtra, pici sóra és végül egy leheletnyi olíva olajra.

Én nem szoktam soha fűszersókat használni, jobban kedvelem a natúr fűszerkeverékeket, amiket sokszor magam, házilag készítek a friss vagy leszárított zöld fűszerekből, így a húst picit megsózom, megszórom a fűszerkeverékkel és egy olíva olajjal kikent jénaiba sorakoztatom a szeleteket.

 

img_4832

 

Elosztom rajta az elmorzsolt kék sajtot

 

img_4833

 

és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, lefedés nélkül 35 perc alatt készre sütöm.

 

img_4834

 

Ne féljetek a kék sajttól, én is elég sokáig idegenkedtem tőle, de sütve, egyszerűen menyei, akár zöldségek tetejére, akár húsokhoz, remek választás.

Az átsült csirkemellet ízlés szerint friss salátával, párolt rizzsel kínálom.

Jó étvágyat kívánok!

 

Elkészítési idő: 45 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük