2in1 töltött paprika Gm – VIDEÓVAL!

Gondoltam, most egy főzőcske videóban kedvezek a „hússal- és a hús nélkül élőknek”! Nagyon finom töltött paprikák készültek, természetesen szuper jól variálható recepttel. Mindenki kedve szerint készítheti. Amit nem szeret a hozzávalók közül, azt hagyja el, amit szeret és én nem raktam bele, azt meg ne sajnálja, dobja bele a töltelékbe.

Az eredeti kiinduló az volt, hogy mentem a nagyihoz, aki nagy húsfaló és itt vendégeskedik a nagynéném, aki viszont kőkeményen húshagyó és mivel mindig szoktam vinni valami finomságot, amikor tiszteletemet teszem, úgy voltam vele, hogy most két legyet ütök egy csapásra és mivel hazai fronton nagy volt a siker, gondoltam Veletek is megosztom, hátha valakinek sikerül a kedvébe járnom. 

A paprikák csumáját kivágom és a talpukból is levágok kicsit, hogy megálljon. Amikor a töltelékek elkészültek, betöltöm őket, egy jénaiba sorakoztatom, a tetejüket megszórom sajttal és 160 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, lefedés nélkül 25 perc alatt készre sütöm.

 

Kezdjük a húsos változattal.

 

toltottpaprika_husos

 

Hozzávalók:

35 dkg sertés darált hús

3 ek magyaros kukoricacsíra olaj

2 szál újhagyma

2 gerezd fokhagyma

2 ek paradicsomszósz

1 csészényi főtt basmati rizs

3 kaliforniai paprika

5 dkg reszelt sajt

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

 

Elkészítés:

Az újhagymát felkarikázom és a kukorica olajon megdinsztelem, majd hozzá adom a darált húst, sózom, borsozom és összepárolom. Ha a hús kész, mehet bele a reszelt fokhagyma, a só a bors, a rizs, összeforgatom, a paprikákba töltöm a tölteléket és megszórom a reszelt sajttal.

 

 

A húsmentes változat.

 

toltottpaprika-husmentes

 

Hozzávalók:

4 ek olívaolaj

2 szál újhagyma

2 fej csiperke gomba

1 bébi cukkini

7 db datolyaparadicsom

2 szárzeller

1 csészényi főtt basmati rizs

5 dkg gorgonzola

2 kaliforniai paprika

Ízlés szerint só, bors, oregano

 

Elkészítés:

A hagymát karikára vágom és az olíva olajon megdinsztelem, majd hozzá adom az apró kockára vágott zöldségeket, fűszerezem és összepárolom. Ha pici, apróra vágjuk, elég neki néhány perc, mert gyorsan megpuhulnak és én szeretem ha a zöldségek roppanósak és nem mállanak szét.

Ha a zöldségek elnyerték a tetszés szerinti állagot, hozzá adom az előre megfőzött rizst, elkeverem és a paprikákba töltöm. A tetejére szétosztom a sajtot.

 

Jó étvágyat kívánok!

 

Elkészítési idő: 45 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük