Csirkés batáta hajócskák GmLm – VIDEÓVAL!

Néhány héttel ezelőtt azt sem tudtam, hogy mi fán terem a batáta, mára pedig az egyik kedvenc alapanyagom lett. Eszméletlen, hogy mennyire megszerettem az édesburgonyát, arról már nem is beszélve, hogy megint milyen finom étel készült belőle.

Az édesburgonya webáruházban beszerzett batátákból remek vacsora készült tegnap este. Csak ettem és ettem és közben végig az járt a fejemben, hogy készítettem-e már valaha egyáltalán hasonló finomságot. Mint azt nem régiben megtudtam a héja is fogyasztható az édesburinak és sok-sok vitamin és ásványi anyagot rejt, ezért most szándékosan úgy készítettem, hogy a héját is fogyasszuk.

Azt hiszem, több kommentet nem is igényel ez a recept, egy a lényeg, készítsétek és probáljátok ki minél többen, mert én is elégé szkeptikusan álltam hozzá, de mára egyszerűen imádom (sőt, mondhatom, hogy imádjuk, mert a ház ura is csak azt ismételgette, hogy ez az étel tizes4) az édesburgonyát.

 

 

Hozzávalók:

1 szép nagy édesburgonya

fél piros kaliforniai paprika

fél sárga kaliforniai paprika

fél zöld kaliforniai paprika

1 kis fej lila hagyma

2 gerezd fokhagyma

1 ek majoranna

fél csirkemell filé

5 dkg reszelt lm sajt

Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és chili

 

Elkészítés:

A batátát villával megszurkálom és 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 percet sütöm, hogy valamelyest megpuhuljon.

Kettévágom és egy karalábé vájóval kiszedegetek a belsejéből. Az elfelezett édesburgonyákat egy sütőpapírral kibélelt tepssibe teszem, sózomés meglocsolom olívaolajjal. A felcsíkozott parikákat, a felaprított lilahagymát, a felkarikázott fokhagymát szintén a tepsire teszem, meglocsolom olíva olajjal, megszórom a fűszerekkel, összeforgatom majd a tetejére teszem a csirkemellet, amit szintén sózok és löttyintek rá egy kis olíva olajat. 

Az így kapott kompozíciót sütőbe teszem és 200 fokon, légkeveréses fokozaton kb. 20 perc alatt megsütöm. A sütési idő, sütőnként változhat, a lényeg, hogy a zöldségek és a hús is megsüljön, majd ha elnyerték a kívánt álagot, a csirkemellet két villa segítségével széttépkedem, össze keverem a zöldségekkel és beletöltöm a batátákba. Megszórom reszelt sajttal és 5 percre visszarakom a sütőbe, hogy a sajt is ráolvadjon.

Táaláskor meglocsolom egy kis lm görög joghurttal.

 

 

Jó étvágyat kívánok!

 

Elkészítési idő: 50 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük