Szendvics újratöltve Gm&Lm – VIDEÓVAL!

 

Melegszendvics receptből soha nem elég… szerencsére remekül variálható, így mindig születik egy-egy újabb ötlet, hogy hogyan lehetne másképpen készíteni, de legyen mégis nagyon finom. Én személy szerint nagyon szeretem a tojást mind a szendvicsen, mind a pizzán, így nagy kedvencem minden olyan változat, amin helyet kap a tojás.

Ezúttal nem főztem elő, inkább csak ráütöttem és szépen megsült a sütőben. Tudom (mivel már többször tapasztaltam), hogy ez a tojás kérdés sokaknál neuralgikus pont, hogy mennyire legyen megsütve, melyik a legtökéletesebb állag a sárgájának… ezért szeretném hozzáfűzni, hogy a videó a mi ízlés világunkat tükrözi, mi szeretjük, ha kicsit folyik a sárgája, de természetesen ez nem szentírás, mindenki saját ízlése szerint süsse.

Valójában mindenki variálja ízlése szerint, hogy mit tesz bele, illetve aszerint, hogy mi van otthon. Én most annak írok receptet, amit készítettem, mert tegnap kaptam egy fekete pontot az egyik olvasónktól, hogy a spenótos tésztára azt írtam, hogy annyira egyszerű, hogy recept sem kell hozzá, ezért nem is írtam, de egy kedves követőnk jelezte, hogy lehet nekem egyértelmű, de Neki nem… és valóban, igaza van, egyet kell értenem Vele, ezért most írok receptet!

 

 

Hozzávalók:

1 gm baguette

6 dkg reszelt lm sajt

2 tojás

1 szelet sonka

1 maréknyi friss spenót 

 

Elkészítés:

A bagettet ketté vágom, egy kanál segítségével kiszedek egy keveset a belsejéből. Az egyik felét kibélelem sonkával, a másik felét spenóttal, körbe szórom sajttal, hogy egy mélyedést legyen a közepén és ide ütöm bele a tojást.

170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 15 perc alatt megsütöm. A sütési idő, ízlésenként változhat, nálunk picit folyós volt a sárgája.

 

Elkészítési idő: 20 perc

 

Jó étvágyat kívánok!

 

További szendvics recepteket találsz IDE KATTINTVA!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük