A mai reggel tanulsága, hogy a szokásos reggeli főtt tojást néhány perc alatt, egy-két alapanyaggal remekül felturbózhatjuk. Amíg az uram elment a kutyikákkal sétálni, odadobtam néhány tojást főni, aztán rájöttem csaknem szúrom ki a szemét így szombat reggel egy kemény tojással… dobtam hozzá egy kis ezt azt, visszatöltöttem és kész is volt a fejedelmi reggeli… a roppanós kiflikarikák pedig egyenesen négyzetre emelték az összhangot.
Azt hiszem, hogy ezt a receptet, most kivételesen megjegyzem és gyakrabban fogom készíteni, mert nagyon jól sikerült és egyáltalán nem macerás, akár a hétköznap reggelekbe is simán belefér.
Hozzávalók:
4 keményre főtt tojás
1 ek majonéz
1 tk magos dijoni mustár
1 tk pikáns dijoni mustár
1 tk méz
7 dg koktélparadicsom
2 ek aprított petrezselyemzöld
Ízlés szerint só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
A megfőtt, megpucolt tojásokat hosszában ketté vágom és a sárgáját egy tálba kaparom. A majonézt, a mustárokat, a mézet, sóval, borssal és a tojás sárgájával kikeverem, majd hozzá adom a felkockázott paradicsomot, az aprított petrezselyemzöldet, összeforgatom és visszatöltöm a tojásokba.
A tetejét negyedelt paradicsommal, friss petrezselyemzölddel díszítem és pirítóssal kínálom.
Elkészítési idő: 15 perc
Jó étvágyat kívánok!
További tojásból készült recepteket találsz IDE KATTINTVA!
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on