Ha szeretnél még több egyszerűen, finomat, hétköznapi receptet RENDELD MEG MOST a GastroHobbi Receptkönyveket!
Ennél egyszerűbb és finomabb Húsvéti vendégvárót keresve sem találsz!
Lehet, hogy kevesen vagyunk, de én azok közé a lányok közé tartozom, akik szeretik/szerették a Húsvétot. Gyerekkoromban az év egyik fénypontja volt a Karácsony után. Hetekkel előtte elkezdtük a tojás festést, készítettük a dekorációkat és nagy izgalommal vártuk a locsolókat. Az utcában, ahol laktunk versenyeztünk, hogy kihez megy több fiú locsolódni.
Az én időmben még nagy divatja volt a vödörből locsolásnak és a szódás üveg is rendszeresen előkerült… nagyszerű emlékek hada sorakozik fel a fejemben, amikor visszaidézem magamban a kislány kori Húsvétokat!
Vidéken nagy hagyománya van a húsvéti ételek készítésének, hogy bőségesen megterített asztal várja a férfiakat, a locsolási kedv lecsengése után pedig a rokonságot. A sok-sok finomság mellett, minden évben az asztalra kerültek a friss házi kenyérből készült falatkák, amin finom házi sonkakrém lapult… ez volt az én egyik nagy kedvencem és rendszeresen bejártam nagyanyám “kamarájába” és majszoltam a falatkákat… aztán meg hallgattam a dürmögést, hogy a vendégeknek nem marad… egyszerűen imádtam.
Ez a recept remekül megállja a helyét a húsvéti vendégváró falatok között, de a megmaradt sonkából is remekül el lehet készíteni, “újrahasznosítás” gyanánt.
Hozzávalók:
4 kemény főtt tojás
30 dkg füstölt főtt sonka
2 ek lm tejföl
2 ek majonéz
5 dkg lm vaj
2 ek csemege torma – aki szereti használhat csípős tormát is –
1 tk dijoni mustár
1 kis fej lila hagyma
Ízlés szerint frissen őrölt színes bors
Elkészítés:
Egy tálba teszem a felkockázott főtt tojást, a tejfölt, a majonézt, tormát, a szoba-hőmérsékletű vajat, a nagy lukú sajtreszelőn lereszelt vagy felaprított sonkát, az apró kockára vágott lila hagymát, a mustárt, borsozom és alaposan összekeverem.
Legjobb ha egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek, de akár azonnal is fogyasztható.
Kis kenyérfalatkákra, pirítósra kanalazzuk és friss zöldséggel díszítjük.
Elkészítési idő: 15 perc
Jó étvágyat kívánok!
További videó recepteket találsz IDE KATTINTVA!
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
A család imádni fogja! Mutatjuk, hogy készítsd el!
Közzétette: NLCafé – www.nlcafe.hu – 2017. április 7., péntek