Házi sonkakrém Húsvétra – VIDEÓVAL!

Ha szeretnél még több egyszerűen, finomat, hétköznapi receptet

RENDELD MEG MOST a limitált kiadású GastroHobbi Könyv Boxunkat

ITT!

Ennél egyszerűbb és finomabb Húsvéti vendégvárót keresve sem találsz!

Lehet, hogy kevesen vagyunk, de én azok közé a lányok közé tartozom, akik szeretik/szerették a Húsvétot. Gyerekkoromban az év egyik fénypontja volt a Karácsony után. Hetekkel előtte elkezdtük a tojás festést, készítettük a dekorációkat és nagy izgalommal vártuk a locsolókat. Az utcában, ahol laktunk versenyeztünk, hogy kihez megy több fiú locsolódni.

Az én időmben még nagy divatja volt a vödörből locsolásnak és a szódás üveg is rendszeresen előkerült… nagyszerű emlékek hada sorakozik fel a fejemben, amikor visszaidézem magamban a kislány kori Húsvétokat!

Vidéken nagy hagyománya van a húsvéti ételek készítésének, hogy bőségesen megterített asztal várja a férfiakat, a locsolási kedv lecsengése után pedig a rokonságot. A sok-sok finomság mellett, minden évben az asztalra kerültek a friss házi kenyérből készült falatkák, amin finom házi sonkakrém lapult… ez volt az én egyik nagy kedvencem és rendszeresen bejártam nagyanyám „kamarájába” és majszoltam a falatkákat… aztán meg hallgattam a dürmögést, hogy a vendégeknek nem marad… egyszerűen imádtam.

Ez a recept remekül megállja a helyét a húsvéti vendégváró falatok között, de a megmaradt sonkából is remekül el lehet készíteni, „újrahasznosítás” gyanánt.

Hozzávalók:

4 kemény főtt tojás

30 dkg füstölt főtt sonka

2 ek lm tejföl

2 ek majonéz

5 dkg lm vaj

2 ek csemege torma – aki szereti használhat csípős tormát is –

1 tk dijoni mustár

1 kis fej lila hagyma

Ízlés szerint frissen őrölt színes bors

Elkészítés:

Egy tálba teszem a felkockázott főtt tojást, a tejfölt, a majonézt, tormát, a szoba-hőmérsékletű vajat, a nagy lukú sajtreszelőn lereszelt vagy felaprított sonkát, az apró kockára vágott lila hagymát, a mustárt, borsozom és alaposan összekeverem.

Legjobb ha egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek, de akár azonnal is fogyasztható.

Kis kenyérfalatkákra, pirítósra kanalazzuk és friss zöldséggel díszítjük.

Elkészítési idő: 15 perc

Jó étvágyat kívánok!

További videó recepteket találsz IDE KATTINTVA!

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

Házi sonkakrém húsvétra

A család imádni fogja! Mutatjuk, hogy készítsd el!

Közzétette: NLCafé – www.nlcafe.hu – 2017. április 7., péntek

1 komment

  • helo.ez a házi sonkakrém hány napig áll ell a hűtőben?mány napig nem romlik meg?

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük