Mediterrán csirke Gm – VIDEÓVAL!

 

Ha csirkehús, akkor csirkecomb. Legalábbis nekem… nah, meg persze egy finom sült csirkeszárny, de most maradjunk a combnál. Megszokottak szerint, megint egy egyszerűen nagyszerű receptet hoztam, amit nagyon szeretek elkészíteni és enni is. 

Imádom a finom, szószos, tejszínes ételeket, rajongok a sült paprikáért, a fetáról már nem is beszélve, úgyhogy ebben az ételben minden benne van amit szeretek, ezért jó szívvel ajánlom Nektek is kipróbálásra és remélem, hogy sokaknak felkerül arra a bizonyos listára.

 

 

Hozzávalók:

1 piros kaliforniai paprika

0,5 kg csirke felső comb

2 gerezd fokhagyma

3 ek friss, aprított bazsalikom (ha nincs, használhatunk szárítottat is, én ebben az esetben csak 1 evőkanálnyit szoktam)

5 dl MEGGLE Mesterkrém

5 dkg görög feta sajt

Olívaolaj 

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

 

Elkészítés:

A paprikát nagyobb darabokra vágom, eltávolítom a magházát, kevés olívaolajon mindkét oldalát megpirítom. Sütés közben sózom, borsozom, majd amikor szépen átsült tányérra szedem.

A serpenyőben visszamaradt zsiradékon (ha teljesen elfogyott, akkor picit öntök alá) megsütöm a kifilézett csirkecombokat. Én a bőrét nem szoktam leszedni, mert kimondottan kedvelem a bőrével együtt sült csirkecombot, de aki nem szereti, nyugodtan szedje le. Sütés közben a csirkecombokat is sózom, borsozom, majd ha aranybarnára pirult, kiszedem.

Mehet vissza a serpenyőbe az előre megsütött, felkockázott paprika, a szeletelt fokhagyma, kicsit összepirítom, de vigyázok, hogy ne égjen meg a fokhagyma, mert akkor kesernyés lesz az étel íze, majd hozzá adom az aprított bazsalikomot, felöntöm a MEGGLE Mesterkrémmel és gyakori kevergetés mellett addig forralom, amíg szépen besűrűsödik a szaft.

Ha szükséges még tehetünk bele egy kis só és borsot, de mindenképpen kóstoljuk meg, mielőtt fűszerezünk. Ha a szósz elkészült, visszapakolom bele a megsült húsokat, tetejüket meglocsolom egy-egy evőkanálnyi szafttal, megszórom morzsolt fetával és aprított bazsalikommal.

Frissen kifőtt gm tésztával kínálom!

 

Elkészítési idő: 40 perc

 

Jó étvágyat kívánok!

 

További videórecepteket találsz IDE KATTINTVA!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük