Ha szeretsz főzni, Neked is kell egy Receptgyűjtő, amiben a kedvenc recepteket gyűjtheted! ITT!
Ezt a töklevest Te is imádni fogod!
… és tényleg. Nekem eddig még mindig sikere volt vele, azoknál is, akik egyébként “nem szeretik” a tököt. Nincs a receptben semmi nagy talány, teljesen hagyományosan készül és pontosan ettől olyan finom. A fehér lisztet barna rizslisztre cserélem, teszek bele egy kevéske füstölt fűszerpaprikát és a rántás kacsazsírral készül… ennyi a titok és, hogy szívvel lélekkel főzzük… ha ezek megvannak, még az a “fránya” tökleves is nagyon finom tud lenni.
Hozzávalók:
1 tk házi kacsazsír
2 ek barna rizsliszt
1 gerezd fokhagyma
1 nagy csokor kapor ( de legjobb ha kettő)
1 tk fűszerpaprika
1 tk füstölt fűszerpaprika
30 dkg gyalult tök
3 ek görög joghurt
2 ek fokhagymás ecet
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A felolvasztott kacsa zsíron zsemle barnára pirítom a lisztet, lehúzom a tűzről. Hozzá adom a reszelt fokhagymát, a fűszerpaprikákat, az aprított kaprot (egy teáskanálnyit tegyünk félre a tálaláshoz), összekeverem, felöntöm kb. 1 dl vízzel, visszateszem a tűzre és sima, bársonyos rántást készítek.
Sózom, borsozom, felöntöm 1,5 liter vízzel, beleteszem a gyalult tököt és összeforralom, majd néhány evőkanál forró lével elkeverem a görög joghurtot, a leveshez adom és még egyet forralok rajta.
Ha elkészült a leves, fokhagymás ecettel ízesítem, majd tányérba szedve, megszórom friss kaporral.
Elkészítési idő: 25 perc
Jó étvágyat kívánok!
Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!