Csirkemell almával és camembertel sütve

 

Ez a csirkemell garantáltan a család kedvence lesz!

 

… és igen. Amióta először készítettem, azóta rendszeres résztvevője a hétköznapoknak. Amellett, hogy nagyon praktikus, mert egyszerűen elkészíthető és nem kell hozzá sok alapanyag, nagyon mutatós is, így bármelyik ünnepnapon is megállja a helyét.

Variálható egyéb zöldségekkel, gyümölcsökkel, esetleg aszalmányokkal… aszalt szilvával például fergeteges, de nekem mégis ez az almás változat a kedvencem.

 

 

Hozzávalók:

2 kisebb alma

1 camembert

1 tk szárított kakukkfű

1 ek olíva olaj

4 szelt csirkemell 

Ízlés szerint só és zúzott koriander mag

 

 

Elkészítés:

Az almát megmosom és héjával együtt apró kockákra vágom, a camembert szintén felkockázom, majd az almával, a kakukkfűvel és az olíva olajjal összekeverem. A csirkemellet sózom, megszórom a mozsárban összetört koriander maggal és egy felhevített serpenyőben mindkét oldalát szép pirosra sütöm.

Mikor a csirkemellek megsültek, rájuk halmozom az előzőleg összekevert almás camembert és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 5-10 perc alatt összesütöm.

A sütési idő sütőnként változhat, a lényeg, hogy a sajt megolvadjon és szép szint kapjon.

 

 

Ízlés szerint friss salátával, párolt rizzsel, quinoával kínálom, de köret nélkül is remekül megállja a helyét.

 

Elkészítési idő: 25 perc

 

Jó étvágyat kívánok!

 

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

2 hozzászólás

  • Úúúú!! Ez nagyon jól hangzik 😀 Imádom a camambert, és a csirkemellet is. Mindenképpen ki fogom próbálni 😀 Köszi a tippet!

    • Örülök, hogy tetszik, én is nagyon szeretem! 🙂
      Jó főzőcskét és szép napot kívánok!
      Üdvözlettel,
      Enikő
      🙂

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük