6 tipp a tökéletes főtt kukoricához

 Ezeket próbáld ki, ha szereted a főtt kukoricát.

 

Tegnap elkészült az idei első főtt kukoricánk, ami fantasztikusra sikeredett. Nálam miden évben nagy kedvenc, képes vagyok minden nap enni és mégsem unom meg. Több féle módozattal szoktam készíteni, de legjobban úgy szeretem, hogy enyhén sós vízben megfőzöm, forrástól számítva kb. 10-15 perc alatt és mindig teszek alá és a tetejére is a héjjából.

Ha jó minőségű a csemege kukorica, akkor ennyi idő szerintem éppen elég ahhoz, hogy megfőjön és finom roppanós maradjon.

 

 

Tegnap nagyon szerettétek a GastroHobbi facebook oldalán a kukoricás posztot és nagyon sok praktika és hozzászólás érkezett, amik közül szerintem bőven van kiprbálni való, így arra gondoltam, hogy összegyűjtöm egy posztba ezeket, hogy Ti is tudjatok kedvezekre csemegézni belől.

 

1) Én úgy szoktam amikor még jó gyenge akkor semmit sem rakok a vízbe , ha már a kettő között van akkor kicsi citrom leve a vízbe , ettől jó roppanós lesz . Amikor meg már nagyon ” vén” akkor nem sóval szorom meg hanem cukorral . Isteni! Nagyanyám ette így , és nekem is ízlik.

 

2) Mindig bográcsban, fával tüzelve, főzöm a kukoricát.

 

3) Vaj + só és után pár perc a grillen! Felülmúlhatatlan! Mondjuk előtte félkészre főzöm! Kell forgatni, viszonylag gyorsan megpirul. Csak ne süsd túl, mert akkor keserű lesz!

 

4) Lehántom a zöldjét, de nem tépem le, vaj, só, csili, bekenem, vissza a héját, grillezni indirekt, közepes hőfokon amíg puha lesz.

 

5) Itt találtam a receptet, levelében főzöm, víz, amíg ellepi, egy bögre tej, fél teavaj. Forrás után 4-7 perc alatt kész. Isteni!

 

6) 1 dl tej a főzővízbe! Isteni tejes íze lesz!

 

Köszönjük a sok ötletet, remélem Ti is találtatok közötte újdonságot, ami kedvetekre való!

Csodás napot kívánok és jó sütést, főzést!

Továbbra is nagyon örülönk, ha küldtök Nekünk fotókat az elkészített ételekről!

 

 

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük