Pirított csirke ciderrel – VIDEÓVAL!

 

Ezt a pirított csirkét imádni fogod!

 

Ez egy tipikusan egyszerűen, finomat étel, ami a szemet is gyönyörködteti, ahogy a két színű alma, az aranysárgára pirult, enyhén karamellizálódott csirkehús szeletkék között sorakozik, egyszerűen varázslatos, az ízhatásokról már nem is beszélve.

Régóta nagy rajongója vagyok a különböző cidereknek, azon belül is az almából készültek a kedvenceim, de főzéshez még sosem használtam, így most ennek is elérkezett az ideje.

Sokáig gondolkoztam, hogy mivel is készüljön és végül a csirkecombra esett a választásom és az elkészült étel tökéletes bizonyíték arra, hogy jól választottam.

Ha szeretitek a gyümölccsel készüt ételeket, ezt a receptet jó szívvel ajánlom Nektek is kipróbálásra illetve, ha az alkohol esetlegesen visszatartó erő lenne az IKEA ciderei alkohol mentesek.

 

 

Hozzávalók:

1 darabka póréhagyma (kb. 10 cm)

50 dkg csirkecomb filé

4 dl IKEA alma cider

1 zöld alma

1 piros alma

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

 

Elkészítés:

A póréhagymát felkarikázom, csirkecombot vastagabb csíkokra vágom, az almának kivágom a magházát és felcikkezem (felhasználásig egy vizzel teli tálba teszem, pár csepp citromlével, hogy ne barnuljon meg).

A hagymát olajon megpárolom, hozzá adom a húst és fehéredésig pirítom, sózom, borsozom, majd felöntöm ciderrel, de ne úgy, hogy ússzon benne a hús, csak néhány evőknálnyival.

Elpárolom a cidert, zsírjára sütöm a húst, majd ismét felöntöm ciderrel. Ezt a folyamatot, többször ismételm, amíg a cider el nem fogy. Ettől lesz finom pirult és enyhén karamellizálódott a hús.

Közvetlenül az utolsó felöntés után hozzá adom az almacikkeket és addig párolom, amíg teljesen elpárolog a folyadék, de még szaftos a hús.

Nekem ennyi idő pont elég az almának is, mert szeretem, ha roppanós. Ha valaki úgy szereti, hogy jobban megpárolódjon az alma, vágja kisebb darabokra, vagy egy felöntéssel hamarabb adja a húshoz.

Köretként adhatunk hozzá párolt rizst vagy kölest, de önmagában, köret nélkül is remek fogás.

 

Elkészítési idő: 40 perc

 

Jó étvágyat kívánok!

 

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük