Gyümölcsös túrótorta sütés nélkül – VIDEÓVAL!

 

Fantasztikus gyümölcstorta 15 perc alatt és még a sütőt sem kell bekapcsolnod!

 

Szerencsére nem vagyok egyedül azzal a tulajdonságommal, hogy nem igazán vagyok mestere a süteményeknek és nagyon más állapot kell ahhoz, hogy neki álljak sütni, nah de semmi probléma, éppen az ilyen esetekre találták ki a sütés nélküli desszerteket, azon belül is az egyik legpraktikusabbak szerintem, a keksz alapú sütemények.

Ezeknek a csodáknak köszönhetően én sem esem vissza azon a bizonyos létrán, mert rendszerint fantasztikus tortákat kreálok egy-egy születés- vagy névnapra.

Ezúttal a Gullón élelmi rostokban gazdag cukormentes kekszére esett a választásom és milyen jól tettem. Írhatnám, hogy ezt a kekszet, ehhez a típusú desszerthez találták ki – és tényleg – , mert tökéletes alapjául szolgált a tortámnak. Remekül összeállt a vajjal és nagyszerű ízhatás volt a végeredmény… ahogy az enyhén fanyar túrótorta alatt roppant a keksz… én meg csak zsebeltem befele az elismeréseket… és nem mellékesen, a nagy sikerre való tekintettel az elmúlt egy hétben már kétszer is készült és szó szerint az utolsó morzsája is elfogyott, így jó szívvel ajánlom Nektek is kipróbálásra.

Az egyszerűségén túl azért is imádom ezt a receptet, mert számos módja van az elkészítésének és remekül díszíthető az éppen aktuális szezon gyümölcsökkel… szóval rajta, „sütésre”fel és szívesen veszem, ha megosztjátok velem az általatok készített változatokat.

 

 

Hozzávalók:

1 csomag Gullón élelmi rostokban gazdag cukormentes keksz

6 dkg vaj

50 dkg tehéntúró

2 ek porcukor

3 ek görögjoghurt

1 citrom frissen facsart leve és reszelt héja

1 vanília rúd kikapart magja

4 dkg zselatin fix

Díszítéshez gyümölcs

 

Elkészítés:

Azt hiszem ez lesz a legrövidebb elkészítés amit valaha írtam…

A kekszet összetöröm, elkeverem az olvasztott vajjal, egy kis méretű tortaformába halmozom és alaposan lenyomkodom.

A túrót villával áttöröm, hozzá adom a porcukrot, a joghurtot, a citrom levét és héját, a vaníliát, a zselatin fixet, alaposan összekeverem és a kekszes alapra öntöm, elegyengetem, majd hűtőbe teszem legalább egy órára.

 

 

Hűtés után friss gyümölcsökkel díszítem.

 

 

Elkészítési idő: 15 perc + hűtés

 

Jó nassolást kívánok!

 

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

Gyümölcsös túrótorta sütés nélkül

Megérkezett a videó és a recept is a sütés nélküli túrótortához! Lehet is készíteni és várom a fotókat! ;)Cukormentes kekszel készült, bár én csempésztem bele egy kis porcukrot, de akinek nem szabad hagyja el, mert a keksz, önmagában is fantasztikus ízt ad neki! :)Recept az alábbi linken:http://gastrohobbi.cafeblog.hu/2017/08/16/gyumolcsos-turotorta-sutes-nelkul-videoval/Nem gluténmentes tartalom!

Közzétette: GastroHobbi – 2017. augusztus 16., szerda

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük