Mutatjuk hogyan készíts isteni kelkáposzta főzeléket!
A finomfőzeléket kivéve, minden főzeléket imádok. A legutóbbi zöldbab után, most a kelkáposztára esett a választásom és ehhez hoztam Nektek receptet is.
Hozzávalók:
70 dkg kelkáposzta
50 dkg burgonya
1 fe vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek kacsazsír
2 ek gm lisztkeverék
2 tk fűszerpaprika
2 – 3 dl víz a rántáshoz
8 dl alaplé, maradék húsleves vagy víz
Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és fűszerkömény
Elkészítés:
A kelkáposztát megtisztítom, a sérült leveleket eltávolítom, tetszés szerint kockára vagy metéltre vágom, lábosba teszem, hozzá adom a kockára vágott burgonyát, felöntöm az alaplével, sózom, borsozom, megszórom a köménnyel, összekeverem és fedő alatt puhára főzöm.
A zsírt felolvasztom és a liszttel zsemle színű rántást készítek. Belekeverem a finomra vágott vöröshagymát, a reszelt fokhagymát, jól elkeverem és a tűről levéve, megszórom a fűszerpaprikákaval. Felengedem hideg vízzel és habverővel simára keverem.
A rántást folyamatos kevergetés mellett a főzelékhez adom, kiforralom, ha szükséges utánízesítem.
Ízlés szerint fasírttal, pörkölttel, sült kolbászkarikákkal kínálom.
Elkészítés: 35 perc
Jó étvágyat kívánok!
Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!