Kelkáposzta főzelék

 

Mutatjuk hogyan készíts isteni kelkáposzta főzeléket!

 

A finomfőzeléket kivéve, minden főzeléket imádok. A legutóbbi zöldbab után, most a kelkáposztára esett a választásom és ehhez hoztam Nektek receptet is.

 

 

Hozzávalók:

70 dkg kelkáposzta

50 dkg burgonya

1 fe vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 ek kacsazsír

2 ek gm lisztkeverék

2 tk fűszerpaprika

2 – 3 dl víz a rántáshoz

8 dl alaplé, maradék húsleves vagy víz

Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és fűszerkömény

 

Elkészítés:

A kelkáposztát megtisztítom, a sérült leveleket eltávolítom, tetszés szerint kockára vagy metéltre vágom, lábosba teszem, hozzá adom a kockára vágott burgonyát, felöntöm az alaplével, sózom, borsozom, megszórom a köménnyel, összekeverem és fedő alatt puhára főzöm.

A zsírt felolvasztom és a liszttel zsemle színű rántást készítek. Belekeverem a finomra vágott vöröshagymát, a reszelt fokhagymát, jól elkeverem és a tűről levéve, megszórom a fűszerpaprikákaval. Felengedem hideg vízzel és habverővel simára keverem.

A rántást folyamatos kevergetés mellett a főzelékhez adom, kiforralom, ha szükséges utánízesítem.

Ízlés szerint fasírttal, pörkölttel, sült kolbászkarikákkal kínálom.

 

Elkészítés: 35 perc

 

 

Jó étvágyat kívánok!

 

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük