10 ötlet padlizsánkrémre

 

Így készíts isteni padlizsánkrémet.

 

A hétvégén számtalan nagyon szuper ötletet, tippet kaptam Tőletek a padlizsánkrém készítéshez és úgy döntöttem készítek belőle egy válogatást, hogy minél több embert elérjenek ezek a fantasztikus receptek és, hogy mindenki megtalálja közöttük a kedvére valót.

Fantasztikusnak tartom, hogy egy ennyire egyszerű ételt, milyen sokféle képen el lehet készíteni… jó dolog ez az „ahány ház, annyi szokás”!

… és akkor jöjjenek a receptek.

 

 

1) Erdélyben nagyon népszerű.Házi készítésű majonéz, padlizsánt grillezni, hagyma, só, bors, kevés citromlé…egyszerű , de finom.

 

2) Anyukám így tanította nekem: egészben megsütjük a padlizsánt (ha lehet grillen, ha nem akkor a sütőben)..leszedjük a héját és apróra vágjuk….ha nincs spéci padlizsán pottyolód akkor megfordítod a kést és az életlen részével jó apróra potyolod…majd pucolsz hozzá hagymát (ha van rá lehetőséged akkor daráld le úgy finomabb)…összekevered a hagymával és kicsit megsózod….majd házi majonézt készítesz…egy főtt tojás sárgája plusz 2 tojás sárgáját összekeversz és mindig kicsi olajat adsz hozza…kevered amíg olyan kemény nem lesz, hogy nem esik le a fakanálról a majonéz…amikor mar nem esik le a fakanálról akkor ízles szerint teszel hozza mustárt….a mustártól hígabb lesz tehát meg egy pici olajat kell majd hozza adni…ha készen van akkor csak összekevered a majonézt a padlizsánnal és irány a hűtő….amikor lehűlt akkor mar eheted is. Mi így csináljuk…erdélyiesen…pontosabban Aradiasan.

 

3) Én is egyben sütöm. Ha kihűlt, meghámozom kockázom, kevés vöröshagymával és fokhagymával, aprítóban pépestem. Házi majonézzel, egy kevés delikáttal összekeverem. 1 óra a hűtőben míg összeér. Pirítósra kenve abbahagyhatatlan.

 

4) Szerintem akkor az igazi ha szabad tűzön sül a vinetta. Majonéz, 1 tojás sárgája, 1 ek mustár olajjal kikeverni lassan, aztán nagyon apróra kockázott lila hagyma meg pici fokhagyma, só, bors vegeta/delikát ki hogy hívja. Nagymamám receptje egyenesen Nagyszalontáról! A legjobb!

 

5) Egyben megsütni, közben vöröshagyma apróra vágva megdinsztelni. Padlizsánt turmixba tejföllel, sóval, borssal, vöröshagymával és fokhagymával. Balaton környékén anyukám így tanította.

 

6)  Egyben, lángon sütve igazán füstös íze lesz. Majd utána hideg víz alatt kettévágni és úgy kifolyik a barna leve. Hagyma, egy kis foki, mustár, olaj, só, bors és kész is a kenyérre való. Nyammmi.

 

7) Én egyben sütöm, előtte kicsit megszurkálom …. Miután megsült (kb. 40 perc) ….kihűlt … kettévágom … kimagozom …. kivájom kanállal, reszelek bele vöröshagymát, só, bors, fokhagyma, majonéz és kész .. !Nagyon finom semmi cico …. 

 

8) Egészben megsütve, le hámozni , jó apróra vagdosni, egy tojássárgával, egy kanálka mustárral majonézt készítünk, egy apróra vágott hagymát hozzá keverünk és már és lehet is fogyasztani. Én nyáron majonézt nem csinálok hozzá, szerintem így az igazi. Prézlibe is lehet kisütni,meg mosni fel szeletelni fűszerezni és kisütni…isteni…

 

9) Hú mennyi elkészítés, menyi ötlet. Nálunk három variáció működik. Az első a házi majonéz+lila hagyma+só+citromlé. A második a görögös verzió reszelt fokhagyma+reszelt friss paradicsom húsa+só. A harmadik ami viszi a pálmát. Zsíros joghurt (leginkább görög)+keményre főtt tojássárga+ kevés hagyma+só. Egyszerű ötletek.

 

10)  Az egyszerűség jegyében született, saját kútfőből: Padlizsán megpucolva kockára vágva, olaj a lábasba, só, takarékláng és lefed. Ha nem enged levet, pici víz. Hamar pép lesz belőle és a sütő is tiszta marad. Lehet beletenni kaliforniai paprikát, együtt párolva, én már így is csináltam. A lé eltűnt alóla, kicsit lehűlt, most jön a citromlé, bors, só, mustár, egy pici vegeta és reszelt vöröshagyma 1 diónyi..A sóval óvatosan!!! Botmixer elő és kész a mű.

 

 

Jó étvágyat kívánok!

 

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük