Marhahúsleves rizzsel és spenóttal

 

Mutatjuk hogyan készíts isteni marhahúslevest…

 

… nah persze nem a klasszikus változatot. Az ősz nálam automatikusan a finom levesek időszaka. Egyébként is szeretem ezt a folyékony csemegetét, de ilyenkor testem lelkem kívánja és igyekszem minél változatosabb verziókat készíteni.

Most egy nagy kedvencem receptjét hoztam nektek és remélem sikere lesz, mert én nagyon szeretem. 

 

 

Hozzávalók:

1 ek mangalica zsír

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 sárgarépa

50 dkg marha lapocka

1 paradicsom

2 liter víz

10 dkg rizs

25 dkg friss spenót

3 ek finomra vágott petrezselyemzöld

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

 

Elkésítés:

A zsírt felolvasztom, megpárolom rajta a finomra vágott vöröshagymát és a karikára vágott sárgarépát, majd hozzáadom a kockára vágott marhahúst, fehéredésig pirítom, végül mehet bele a fokhagyma, a felkockázott paradicsom, néhányszor átforgatom, sózom, borsozom, felöntöm vízzel és kb. 1,5 óra alatt, takarék lángon puhára főzöm a húst.

Mikor a hús majdnem megpuhult, beleteszem az átmosott rizst és addig főzöm, míg a rizs is elkészül (kb. 15 perc).

Mikor a hús és a rizs is megpuhult mehet bele a spenót a petrezselyemzöld és 5 perc alatt készre főzöm. Csak annyi főzés kell neki, hogy a spenót éppen csak, hogy összeesen.

Forrón, aprított petrezselyemzölddel megintve kínálom.

 

 

Elkészítési idő: 2 óra

 

 

Jó étvágyat kívánok!

 

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük