Banán és Nutella mennyei keverék!
A banán és a Nutella tökéletes párosítás. Szerintem gyümölcsök közül a banán az, ami leginkább illik ehhez az édes nyalánksághoz.
Elkezdhettem volna karikázgatni a banánt és díszíteni vele, de úgy döntöttem ezúttal inknább belesütöm a tésztájába … és milyen jó döntés volt… ezek a kis kenyérkék biztos, hogy gyerek/felnőtt kedvence lesz, legyen az reggeli vagy főétkezést követő desszert.
Hozzávalók:
Tésztához:
8 dkg vaj
8 dkg barna cukor
11 dkg gm lisztkeverék
3,5 dkg gm kukoricakeményítő
2 tk sütőpor
2 banán
2 tojás
Töltelék:
Nutella
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 170 fokra és egy téglalap alakú tortaformát kivajazok, kilisztezek.
A banánt villával áttöröm és kikeverem a tojásokkal. A vajat a barna cukorral habosra keverem és a banános masszához adom.
A lisztet, a keményítővel, sóval, sütőporral összevegyítem majd két részletben a vajas, tojásos masszához adom és alaposan kikeverem.
A masszát a formába öntöm, elegyengetem és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütöm.
Mikor a sütemény megsült, kifordítom a formából, hagyom kihűlni, majd kb 4×8 cm széles négyzetekre vágom, kettészelem és megtöltöm nutellával.
Porcukorral megszórva kínálom.
Elkészítési idő: 60 perc
Jó nassolást kívánok!
Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!