Banános kenyérkék Nutellával

 

Banán és Nutella mennyei keverék!

 

A banán és a Nutella tökéletes párosítás. Szerintem gyümölcsök közül a banán az, ami leginkább illik ehhez az édes nyalánksághoz.

Elkezdhettem volna karikázgatni a banánt és díszíteni vele, de úgy döntöttem ezúttal inknább belesütöm a tésztájába … és milyen jó döntés volt… ezek a kis kenyérkék biztos, hogy gyerek/felnőtt kedvence lesz, legyen az reggeli vagy főétkezést követő desszert.

 

 

Hozzávalók:

Tésztához:

8 dkg vaj

8 dkg barna cukor

11 dkg gm lisztkeverék

3,5 dkg gm kukoricakeményítő

2 tk sütőpor

2 banán

2 tojás

 

Töltelék:

Nutella

 

Elkészítés:

A sütőt előmelegítem 170 fokra és egy téglalap alakú tortaformát kivajazok, kilisztezek.

A banánt villával áttöröm és kikeverem a tojásokkal. A vajat a barna cukorral habosra keverem és a banános masszához adom.

A lisztet, a keményítővel, sóval, sütőporral összevegyítem majd két részletben a vajas, tojásos masszához adom és alaposan kikeverem.

A masszát a formába öntöm, elegyengetem és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütöm.

Mikor a sütemény megsült, kifordítom a formából, hagyom kihűlni, majd kb 4×8 cm széles négyzetekre vágom, kettészelem és megtöltöm nutellával.

 

 

Porcukorral megszórva kínálom.

 

Elkészítési idő: 60 perc

 

 

Jó nassolást kívánok!

 

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük