Ezeket a csirkecombokat imádni fogod!
Személy szerint, én nagy rajongója vagyok a sülhúsoknak és nagyon szeretem hozzá a különféle szószokat, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy sokszor lusta vagyok még külön nekiállni és főzögetni a különböző mártogatósokat, a keletkező mosogatni valóról már nem is beszélve… szóval ezt a receptet a lustaság szülte.
… és, hogy a praktikán felül is ejtsünk néhány szót az ételről… talán a mennyei kifejezés lenne a legtalálóbb. Jószívvel ajánlom midenkinek kipróbálásra, aztán várom a visszajelzéseket a tapasztalatokról.
Hozzávalók:
6 db alsó csirkecomb
2 ek curry por
4 fej vöröshagyma
3 dl tejföl
5 dkg vaj
Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és chili
Elkészítés:
A combokat megmosom, megtisztítom, sózom, majd alaposan bedörzsölöm curryvel.
A vöröshagymát megpucolom, felszeletelem, megszórom borssal és egy vajjal kikent tőzálló tálba halmozom. A befűszerezett csirkecombokat a hagymaágy tetejére sorakoztatom, mindegyik tetejére teszek egy kis darabka vajat, sütőpapírral befedem és 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton kb. 60 perc alatt készre sütöm.
Mikor a hús megsült, tányérra szedem, a hagymához hozzákeverem a tejfölt, ízlés szerint chilit és 5 percre vissza teszem a sütőbe, hogy összemelegedjen.
Ízlés szerint párolt rizzsel, quuinoával kínálom.
Elkészítési idő: 75 perc
Jó étvágyat kívánok!
Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!