Ezzel a keksszel várd a Mikulást!
Nah ugye… megígértem, hogy csak egyszerű recepteket hozok és máris érkezik, ismét egy 30 perces süti!
Ez a keksz tipikusan a “ronda és finom eset”! Már amikor sült éreztem, hogy valami nagyon jó fog kikerekedni belőle és amikor megkóstoltuk, akkor már tudtam… igen ez egy igazi Mikulás váró keksz… az a kis Baileys meg pont kell bele, hogy az “Öregnek” egész este fülig érjen a szája.
Viccet félre téve – aminek persze legalább a fele igaz – remélem nagyon fogjátok szeretni ezt a receptet is mert megszokottak szerint szuper egyszerű elkészíteni és a végeredmény egy nagyon csokis nagyon roppanós keksz, a Baileysnek köszönhetően kis pikantériával, ami nem mellékesen nagyszerű gasztroajándék is lehet.
Hozzávalók:
10 dkg vaj
10 dkg barna cukor
1 tojás
3 cl Baileys
2 ek forrócsoki por
1/2 tk sütőpor
25 dkg gm lisztkeverék
10 dkg étcsokoládé
1 marék aprított pillecukor
Elkészítés:
A felolvasztott vajat a cukorral és a tojással habosra keverem, majd hozzáadom a Baileyst, a forrócsoki port, a sütőport, egy lehelletnyi sót, alaposan elkeverem majd két részletben hozzákeverem a lisztet és alaposan kidolgozom a tésztát.
A csokoládét nagyobb darabokra aprítom, a masszához adom és elkeverem.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsire, fagyikanállal gombócokat teszek, melyek tetejére szétosztom az apró kockára vágott pillecukrot és 175 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt készre sütöm.
Mikor kisült, a tepsiben hagyom kihülni.
Elkészítési idő: 30 perc
Jó étvágyat kívánok!
Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!