Így készíts isteni gyümölcsös sütit liszt nélkül!
Ezt a receptet még a nagymamám találta ki évekkel ezelőtt, amikor elkezdtem a gluténmentes diétát és azóta is előszeretettel készítjük, az éppen szezonális, vagy befőtt gyümölcsökkel, illetve csokidarabkákkal vagy aszalt gyümölcsökkel, mert valójában mindennel finom.
Készülhet alapként és krémekkel betölteni, csak a fantáziánk az ami határt szab. Nekem eddig akárkinek készítettem, akármilyen alkalomra, mindig óriási sikere volt, mert a tészta pille könnyű és nagyon könnyed. Azok is szokták szeretni, akik egyébként nem szeretik a kókuszt, mert nincs intenzív kókusz íze.
Próbáljátok ki, aztán pedig osszátok meg velem, hogy mivel túrbóztátok.
Hozzávalók:
3 tojás
3 ek barna cukor
4 ek kókuszreszelék
2 tk gm sütőpor
2 tk vaníliás cukor
csipet só
ízlés szerint gyümölcs
Elkészítés:
A tojások sárgáját elválasztom a fehérjétől és külön-külön tálba teszem. A sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverem, majd hozzá adom a sütőporral elkevert kókuszreszeléket és összekavarom.
A tojásfehérjét kemény habbá verem és két részletben a kókuszos tojássárgájába forgatom, de csak óvatosan, hogy ne törjön össze a hab,aztán egy sütőpapírral kibélelt, kicsi tortaformába öntöm, rádobálom a gyümölcsöket és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton kb. 25 perc alatt készre sütöm.
A sütési idő, sütőnként változhat. Ahhoz, hogy meggyőződjünk róla, hogy átsült végeztünk tűpróbát.
Elkészítési idő: 35 perc
Jó nassolást kívánok!
Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!