fbpx

Gyümölcsös-citromos torta I Napi Sutyorgó recept ‘19.03.31.

Mától új rovattal indulunk! A GastroHobbi – Sutyorgók zárt csoportunkban minden nap kiválasztásra kerül egy recept és hozzá egy fotó, ami a nap receptje és egyben a csoport borítóképe!

A jövőben ezeket a recepteket itt a honlapon is megtaláljátok és a GastroHobbi facebook oldalon is.

Első nagyszerű recepetünket köszönjük Pinke Alexandrának!

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 7 tojás
  • 14 dkg cukor
  • 14 dkg liszt
  • fél mokkáskanál szódabikarbóna

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja, leve
  • 5 dl habtejszín

Elkészítés:

A piskóta:

A tojásokat ketté választom. A kimért cukor 1/3 részét, a szódabikarbónát habosra keverem a tojások sárgájával.
A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem.
A habot keverőlapáttal óvatosan a tojássárgájához keverem. Hozzákeverem az átszitált lisztet.

Az egészet sütőpapírral bélelt formába öntöm. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütöm. (15 percnél előbb ne nyissuk ki a sütőt, mert a piskóta összeesik. Tűvel, fogpiszkálóval ellenőrizhetjük, hogy megsült-e.)

Ha megsült, rácsra helyezve hagyom kihűlni.

4 dl tejet a cukorral felteszek melegedni. A maradék, 1 dl tejben elkeverjük a pudingot.
Amikor a cukor elolvadt a tejben, a pudingos keveréket hozzáöntjük. Belereszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét.

Folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
Majd celofánnal letakarva, néha megkeverve hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük. A kihűlt pudingot is átkeverjük.
A tejszínt apránként adagolva a pudinghoz keverjük.
Az egészet alaposan átdolgozzuk,hogy ne legyen csomós.

A krémet a lapok közé töltjük, majd kívülről is lekenjük, illetve ízlés szerint díszítjük vele.

A torta oldalát krokanttal szórtam meg.
Tetejére gyümölcsöket helyeztem.

1 csomag zselatint a tasak szerint elkészítettem, majd lelocsoltam a gyümölcsöket vele.

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

SimplePay vásárlói tájékoztató
19/11/2020 00:00

Még van pár darab 20%-os kuponunk!

Rendeld meg most a receptgyűjtő könyveinket kihagyhatatlan kedvezménnyel!

 

Kuponkód:
GASTROHOBBI20