Mától új rovattal indulunk! A GastroHobbi – Sutyorgók zárt csoportunkban minden nap kiválasztásra kerül egy recept és hozzá egy fotó, ami a nap receptje és egyben a csoport borítóképe!
A jövőben ezeket a recepteket itt a honlapon is megtaláljátok és a GastroHobbi facebook oldalon is.
Első nagyszerű recepetünket köszönjük Pinke Alexandrának!
Hozzávalók:
A piskótához:
- 7 tojás
- 14 dkg cukor
- 14 dkg liszt
- fél mokkáskanál szódabikarbóna
A krémhez:
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja, leve
- 5 dl habtejszín
Elkészítés:
A piskóta:
A tojásokat ketté választom. A kimért cukor 1/3 részét, a szódabikarbónát habosra keverem a tojások sárgájával.
A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem.
A habot keverőlapáttal óvatosan a tojássárgájához keverem. Hozzákeverem az átszitált lisztet.
Az egészet sütőpapírral bélelt formába öntöm. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütöm. (15 percnél előbb ne nyissuk ki a sütőt, mert a piskóta összeesik. Tűvel, fogpiszkálóval ellenőrizhetjük, hogy megsült-e.)
Ha megsült, rácsra helyezve hagyom kihűlni.
4 dl tejet a cukorral felteszek melegedni. A maradék, 1 dl tejben elkeverjük a pudingot.
Amikor a cukor elolvadt a tejben, a pudingos keveréket hozzáöntjük. Belereszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét.
Folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
Majd celofánnal letakarva, néha megkeverve hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük. A kihűlt pudingot is átkeverjük.
A tejszínt apránként adagolva a pudinghoz keverjük.
Az egészet alaposan átdolgozzuk,hogy ne legyen csomós.
A krémet a lapok közé töltjük, majd kívülről is lekenjük, illetve ízlés szerint díszítjük vele.
A torta oldalát krokanttal szórtam meg.
Tetejére gyümölcsöket helyeztem.
1 csomag zselatint a tasak szerint elkészítettem, majd lelocsoltam a gyümölcsöket vele.
