Erdélyi sertéstokány GmLm – VIDEÓVAL!

Hétvégén vendégségünk volt és a pár férfi tagja finoman fogalmazva nem egy csirkemell fanatikus, így muszáj voltam előrukkolni valami tartalmas étellel. Arra gondoltam, hogy az erdélyi konyha tökéletesen jó választás lesz és ahogy meg volt a gondolat, már jött is a következő, hogy ezt a zöldbabos ragút készítem el.

Nagyon régen csináltam utoljára ezt a finomságot, ezért már éppen itt volt az ideje és Nektek is hoztunk hozzá receptet és videót is, hogy ha kedvetekre valónak találjátok, egyszerűen el tudjátok készíteni. Ha szeretitek az ilyen ragus ételeket akkor biztosan nagy sikere lesz.

 

 

Hozzávalók:

15 dkg füstölt szalonna

2 fej vöröshagyma

1 tv paprika és ha szeretitek a csípőset, akkor néhány karika hegyes erős

2 kisebb paradicsom

1 kg sertéslapocka

3 gerezd fokhagyma

1 ek fűszerpaprika

1 kg vágott zöldbab

2 kisebb krumpli

6 dl víz

5 ek lm tejföl

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

 

Elkészítés:

Az apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütöm, majd jöhet bele a szintén kockára vágott hagyma és üvegesre pirítom., ha ezzel is megvagyok hozzá adom a felkockázott paprikát és mikor ekezd összeseni, hozzá adom a felaprított paradicsomot és azt is megpárolom.

Ha elkészült az alap, ráöntöm a felkockázott húst, fehéredésig párolom, majd mehet hozzá az aprított fokhagyma, a fűszerpaprika, a só, a bors, összeforgatom, hozzáadom a zöldbabot, a felkockázott krumplit, felöntöm a vízzel és takarék lángon kb. 50 – 60 prc alatt készre főzöm.

Ha a hús és a bab is megpuhult, elkeverem benne a tejfölt, összeforralom és frissen kifőtt tésztával kínálom.

Készíthetünk hozzá habarást, de én már teljesen leszoktam róla. Ha kellően sűrű a szaftja, elég kikeverni a tejföllel és így is nagyon finom.

 

 

Jó étvágyat kívánok!

 

Elkészítési idő: 75 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!