Fokhagymás-paradicsomos tészta csőben sütve Gm&Lm

Nosza, így kell elkummantani a vacsora főzést, aztán pedig bezsebelni az elismerő szavakat. Tegnap szépen, ahogy azt jó háziasszony módjára kell, bevásároltam a vacsorához, az Uracskám elment edzésre…úgy voltam vele, hogy mire haza ér (23:00 jó esetben), frissen meleg készítem a vacsorát…nem is volt ezzel baj addig, amíg nem fáradtam be…olvasgattam, játszottam a kutyikkal, nézegettem az órát, aztán úgy kilenc körül rájöttem, hogy kizárt, hogy én fél 11-kor még neki álljak főzni és már éhes is voltam, szóval sürgetővé vált a dolog és indult a leltár…mi van itthon, mert amit a vacsihoz vettem nem szerettem volna felhasználni, inkább majd ma, amikor meg tudjuk adni a módját az étkezésnek. 

Együtt leülni, kis borocska, vacsora…. szóval olyan túl sok minden nem volt itthon, jött a szenvedés, mint ahogy az általában lenni szokott. Oda raktam egy fél csomag tésztát főni, abból valami már csak lesz címszóval….

…tejszín semmi, csak egy kis maradék, max. 2 evőkanálnyi…valahol még bujkált itthon egy kókusztejszín, de ő most nem adta elő magát, így ez nem jött be, de tészta meg már főtt. Konyhaszekrény átkutatás…ah egy paradicsompüré, szuper! Vettem bazsalikomot a vacsihoz, abból kicsit nyúlok, meg volt elfekvőben, éppen lejárta előtt két mozzarella…remek kész is a vacsi!

Tészta megfőtt, leszűrtem…kevés olívaolajon megpirítottam 3 gerezd felaprított fokhagymát, hozzáöntöttem 0,5 liter paradicsomszószt meg a két kanálnyi tejszínt…mi baja lehet tőle alapon, beledobtam egy maréknyi aprított bazsalikomot, kicsi só, pici chili…

…a szószt ráöntöttem a tésztára, bele egy jénaiba, megszórtam a szétmorzsolt mozzarellával, bedugtam a sütőbe 180 fokra és kb. 15 perc alatt összesütöttem.

 

 

 

Amikor elkészült az étel tányérra szedtem, megszórtam friss rukkolával és jól befalatoztam! A tepsi mellé oda készítettem a rukkolát, hogy ha a Párocskám haza ér, Ő is jól lakjon!

 

Reggel azzal indult a nap, hogy „az a tészta brutál finom volt! Alig bírtam abbahagyni!”- kell ennél nagyobb elismerés?

 

 

Jó étvágyat kívánok!

 

További tészta recepteket találsz IDE KATTINTVA!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük