Serpenyős szendvics Gm&Lm – VIDEÓVAL!

A hagyományos melegszendvicset is nagyon szeretem, de imádok kísérletezni újabbnál újabb verzióval. A mostani nagyon erősre sikeredett. Az egyszerűség maradt, de a végeredmény valami fantasztikus. Igazi szuper melegszendvics lett…

…Ilyenkor mondom én, hogy semmire nem való a sonka és a szalámi, annál amikor egy finom sült húst teszünk a zsemlénkbe, nincsen párja. Volt itthon kallódóba két szelet sertés tarja, kerestem még hozzá egy kis ezt, azt és kész is volt a szuper finom vacsi, aminek már írom is a receptjét, hogy Ti is el tudjátok készíteni!

 

 

Hozzávalók:

20 dkg sertéstarja

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 ek szezámmag

2 ek kukoricacsíra olaj

1 ek fehérborecet

fél piros kaliforniai paprika

egy darabka póréhagyma (kb 15 cm)

1 mozzarella

0,5 dl víz

3 gm zsemle

3 tk lm vaj

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

 

Elkészítés:

A tarját felvágom vékony csíkokra, hozzá adom a felszeletelt vöröshagymát, az aprított fokhagymát, a szezámmagot, az olajat, az ecetet, sózom borsozom, alaposan összekeverem és félre teszem.

Egy serpenyőben felhevítem az olajat, megpirítom rajta a ketté vágott zsemléket, majd kiszedem és a visszamaradt zsiradékra ráöntöm az előzőleg elkészített tarját és megpirítom. Mikor a hús átsült, hozzáadom a felcsíkozott paprikát, a szintén vékony csíkokra vágott póréhagymát és együtt pirítom.

Ha a zöldségek is átsültek három halmocskára szedem, a tetejükre két-két szelet mozzarellát teszek, aláöntöm a fél deci vizet és kb. 5 percre befedem fedővel, hogy megolvadjon a sajt.

Amikor a sajt ráolvadt a zsemlék aljára szedem a „húspogácsákat”, ráfordítom a tetejét és azonnal tálalom.

Jó étvágyat kívánok!

 

Elkészítési idő: 30 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük