Ha bogrács közelbe jutok, az egyik kötelezően elkészítendő étel!
Imádom!!!
Én is azt az elvet vallom, hogy a halászlé annál finomabb, minél több fajta halból készül az alaplé, – amit már előre elkészítettem, hogy most csak a levest keljen összedobni -.
Alaplé:
Hozzávalók:
4 nagy fej hagyma kockára vágva
2 pontyfej
3 ponty farok
3 kárász
3 keszeg
3 törpeharcsa
3 tk. fűszerpaprika
2 paradicsom
2 étkezési tv paprika
1 csípős zöldpaprika
só
Elkészítés:
A kockára vágott hagymát, két fakanálnyi olajon üvegesre pirítom, megszórom fűszerpaprikával, hozzáadom a paradicsomot, a paprikákat sózom, borsozom, felöntöm kb. 2 liter vízzel és fedő nélkül zubogva főzöm negyed órát, majd hozzáadom a megmosott, megtisztított, feldarabolt apró halat, ponty fejet és farkat, megsózom és addig főzöm amíg a hús nem kezd leválni a csontról (kb. 40 perc).
Ha megfőtt, kiszedegetem belőle a csontot szálkát és tekerős passzírozón átnyomom.
Elkészítési idő: 1,5 óra
Halászlé:
Hozzávalók:
3 közepes fej hagyma kockára vágva
2 fej fokhagyma szeletelve
1 étkezési tv paprika felszeletelve
1 zöld hegyes csípős paprika felszeletelve
1 fél chili paprika felszeletelve
1 paradicsom kockára vágva
2 ek. fűszerpaprika
8 szelet ponty
Elkészítés:
A hagymát két fakanálnyi zsíron üvegesre pirítom, hozzáteszem a fokhagymát, a paprikákat, a paradicsomot és egy pár percig így is pirítom, megszórom a fűszerpaprikával, hozzáadom az előre elkészített alaplevet, felöntöm vízzel, sózom és fél órát zubogva főzöm, majd beleteszem a halszeleteket és további 4-5 percig főzöm, arra vigyázva, hogy ilyenkor már nem keverem, hogy nehogy összetörjenek a halszeletek.
Jó étvágyat Mindenkinek!
Elkészítési idő: 35-40 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
További leves receptek, amiket nagyon szeretünk:
Zöldborsóleves ropogós baconnel
Pikáns tárkonyos halleves