Carbonara vacsi Gm&Lm

Ritkán eszem tésztát, de ez az egyik nagy kedvencem! 

 

carbonara

 

Hozzávalók:

1 csomag Pasta d’oro spagetti tészta

5-6 szelet serrano sonka

1 vékony csík kolozsvári szalonna

2 kis pohár laktózmentes tejföl (vagy 2 dl tejszín)

2 tojás sárgája

2 gerezd fokhagyma

sóű

 

Elkészítés:

A tésztát enyhén sós forrásban lévő vízbe teszem és 9-10 perc alatt készre főzöm, majd ha elkészült folyó hideg vízben alaposan leöblítem, hogy ne álljon össze.

Miközben a tészta fő, felpirítom az apróra vágott kolozsvári szalonnát és a sonkát (egy szeletett nagyobbra vágok mint a többit, így sütöm meg és majd ezt használom a díszítéshez), valamint egy tálkába összekeverem a tejfölt (az eredeti recept szerint tejszínnel készítik, de az én pocakom a laktózmenteset sem bírja)a két tojás sárgáját és a reszelt fokhagymát.

Az alaposan leöblített tésztát, hozzáadom a pirított szalonnához/sonkához és néhány percig tovább pirítom, majd leöntöm a szósszal, átforgatom néhányszor és forrón, pannónia sajttal megszórva a szervírozáshoz félretett sonkával tálalom.

 

Elkészítési idő: 20 perc

Gyors és finom vacsora, ezzel nem lehet mellé nyúlni! 

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

További tészta receptek amiket nagyon szeretünk:

Pestós tagliatelle – VIDEÓVAL!

Csirkés tészta csőben sütve – VIDEÓVAL!

Színpompás sajtos-csirkés tészta – VIDEÓVAL!

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.